芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (太和中心)
2020-01-15 37 瀏覽
好鍾意食中國串燒,配啤酒一流!聽朋友介紹大埔有一間叫芝加哥嘅鋪頭,係酒吧嚟嘅,但係有中式串燒食,所以今日就去一試!一入到去,鋪頭嘅燈光比較昏暗,座位好舒適!有別於一般中式串燒嘅鋪頭,帶小朋友去食都好舒服!佢有幾款啤酒,我叫咗Samuel adams,另外老公呢就叫Little creatures ,兩款啤酒個味道好不一樣,第一款麥味較濃,第二款果香味重!我就偏向喜歡第一款!飲完一啖啤酒,梗係要叫啲串燒啦!呢度嘅串燒款式非常之多,由於就小朋友,我哋偏向叫清淡少少嘅素材!叫咗秋葵,燒韭菜,燒菇,燒茄子,一碟碟輪流上台!熱辣辣!調味都好好食!店員好細心咁另外俾咗一兜辣椒粉俾我哋,因為知道小朋友唔食得啦!另外我哋叫咗牛舌,燒雞翼,芝士焗菇,燒羊肉串,同埋串燒鵝肝。全部味道我都覺得係中上!燒雞翼串,雞皮脆卜卜,小朋友十分喜愛!我哋仲叫多咗一round!真係食完想再食啊!燒茄子,都係必要之選,濃濃嘅蒜香同茴香,,調味非常充足!真係一口接一口!燒茄子同埋燒韭菜都係非常之好食,大愛!最後叫咗燒菠蘿,菠蘿配頭先叫嘅鵝肝一啖一口真係好好食呀!另外仲有燒粟米!有牛油香,非常之好食。芝士雜菇都好好食,而且大大

燒雞翼串,雞皮脆卜卜,小朋友十分喜愛!我哋仲叫多咗一round!真係食完想再食啊!燒茄子,都係必要之選,濃濃嘅蒜香同茴香,,調味非常充足!真係一口接一口!燒茄子同埋燒韭菜都係非常之好食,大愛!最後叫咗燒菠蘿,菠蘿配頭先叫嘅鵝肝一啖一口真係好好食呀!另外仲有燒粟米!有牛油香,非常之好食。芝士雜菇都好好食,而且大大份!芝士味香濃!一啖啤酒一啖串燒!真係人生一大樂事!
滿足嘅一晚!

粟米,波蘿
雞翼
燒茄子
題外話/補充資料: 臨走之前隔離枱有人生日唱生日歌,我囡囡出去睇熱鬧,隔離枱就請咗我個女食蛋糕,係一個香桃芝士蛋糕!我覺得味道非常之好,就問一問隔離枱喺邊度買啦!點知!原來係呢間鋪頭送俾生日嘅人!嘩!成個蛋糕咁送,仲要味道非常好!我生日嘅時候真係應該嚟幫襯啦!
2019-12-22
粟米,波蘿