2016-06-12 1090 瀏覽
Pepper Lunch一向都係Food Court首選,無他的,貪佢熱辣辣、香噴噴嘛,再加上香氣彌漫,人人都當然愛吃啦!今日經過葵芳,發現Pepper Lunch已經脫離美食廣場,可以自己開店做生意啦,入去捧場一下吧!與Food Court不同的是,門口排隊點餐,之後找個位置坐下,店員就會將食物奉上,食物牌後就有整樽醬汁,不用拿膠杯慢慢倒,既安全又環保!鐵板飯加15元就可以升級至套餐,有一杯飲品及小食,可選餐湯、沙律、雪糕等等!個人選了沙律杯,密封獨立包裝,麵包粒又會分開放,乾淨衛生,值得一讚!👍🏻👍🏻吃完沙律,店員就將鐵板飯送到了,很香很正!又可以隨自己喜好加添蜜糖汁或蒜蓉汁,牛肉幾成熟又可以自己話事!白飯看似平平無奇,但店員已經預先拌了黑椒和鹽,令飯更加惹味好食呢!😝😝最後有一點不得不讚,付錢後店員給了我一個膠袋,正奇怪著有甚麼用處時,他說是給我們入電話用!其實現今愈來愈多低頭族,很多人吃飯時仍然機不離手!入了膠袋就仍可繼續上網、打機、發短訊啦,不怕給飯汁沾污啦!這服務完全是超貼心呢!😃😃😃
沙律,檸檬茶
珍寶黑椒牛肉飯