2021-12-28 568 瀏覽
下晝三四點同女朋友行行下深水埗,有少少想食嘢但又唔想食太豐富,就睇下附近有咩好嘢小食食下咁岩行過見到呢間新香園,見好似幾出名又多人幫襯,一於就試試佢其實我之前都食過本店(堅記),都幾鐘意食佢個蛋牛治同飲佢杯茶走,所以今次隔左一段時間,希望佢仍然keep到水準!坐低第一件事就係叫左個蛋牛治烘底,而女朋友重口味啲就叫左個麻辣蛋牛治烘底等左五分鐘都唔夠就已經有得食,而質素方面我覺得都唔錯,唔錯在於我欣賞佢嘅蛋牛治做到乾濕分明 - 外面麵包烘得香脆鬆軟,而餡料則是充滿鮮牛肉汁及蛋汁嘅碎牛炒蛋,果然無令人失望而女友叫嘅麻辣蛋牛治同樣唔錯,而且我覺得更為香口,不過就真係幾辣,唔食得辣嘅朋友要諗清楚啦另外我地仲嗌左杯紅豆冰,紅豆煲得都算軟綿,但紅豆冰本身就唔夠奶香,不過不失啦

蛋牛治烘底
蛋牛治烘底