2020-12-20 167 瀏覽
好閨蜜生日 本來約好了帶她吃在ifc的夜景西餐 結果現在晚市不能吃 那個餐廳中午時間也沒開 所以就後整個生日慶祝計劃就泡湯了 正當很煩惱不知道吃什麼好的時候 好閨蜜很好地主動提出食她喜歡的麻辣火鍋 所以我們就來了吃這間好出名的重慶火鍋他們是用電子形式下單的 非常方便 也不需要和其他人接觸太多 令人感覺幾安心 我哋兩個都好鍾意食好多款式 而呢度正好每一款火鍋料都可以叫半分 或者一份 正好適合我哋呢d鍾意食多款式嘅人 我哋叫咗半份鮮蝦雲吞 半份韭菜豬肉水餃半份乾貢菜 半份淮山條 半份鮮竹笙 半份黃金菇 半份功夫萵筍片 同半份手打墨魚滑 由於全部野都係半份 所以上枱嘅時候 望落種類好多好豐富 感覺特別開心鮮蝦雲吞爽口彈牙 韭菜豬肉餃就爆曬韭菜 超級足料 呢個係食完之後 真係有少少後悔半份 因為真係好好食 (但係我哋最後又太飽 所以又冇叫多碟)乾貢菜好特別 唔係好多地方有得食 所以呢度食 覺得幾開心 好有特色 食落質地有少少滑滑哋咁 鮮淮山條入口即化 但記得唔好擺落辣嗰邊洽 因為會真係會好辣 鮮竹笙都一樣同清湯會比較合拍 除非好食得辣 如果唔係都係一樣放清湯會比較好推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

我哋叫咗半份鮮蝦雲吞 半份韭菜豬肉水餃

推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥