一個月總有幾次在旺角在吃飯,次次路過呢間甜品店門口都好多人等位,今日早左食完返過嚟可以唔洗等,就拉朋友入嚟try try 。Menu 上面嘅相片好精緻,都有好多飲料提供。我點了檸檬忌廉班戟卷 ($55),賣相和Menu一樣咁靚。一碟有三條,外皮做得好薄,皮內係酸酸檸檬custard ,味道好適合我。伴有一球清甜的乳酪雪糕焦糖醬和脆脆,剛剛好中和custard 的酸味,食多條都唔感覺漏,好light 。另外還點了朋友的至愛~棒子朱古力心太軟。($59)碟邊的那一下朱古力的brush 搞到我唔想食左破壞外表。蛋糕外面焗到乾身,一切下好多朱古力漿流心流出嚟,朱古力香濃又夠醇滑,甜度不太重。伴吃的雲呢嗱雪糕就中規中距吧,和朱古力雪糕一起食一冷一熱的感覺真刺激!亮點是榛子雲呢那汁,夾埋很有吃金莎的感覺!接著的是荔枝乳酪奶凍($52)。這個甜品相對前兩個相對更light和清新整個味道極為清新。底層是超滑的牛奶凍,入口即溶呢,美中不足有點點淡。雖然都不是荔枝的旺季, 但超愛荔枝香的我都點了!裡面有四五顆荔枝都幾甜的,絕對合格!配合上乳酪雪糕食清清涼涼,是女士們的好選擇啊!順帶一提,店員服務態度不錯呢

Menu 上面嘅相片好精緻,都有好多飲料提供。
香檸忌廉班㦸卷

榛子朱古力心太軟

荔枝乳酪奶凍

順帶一提,店員服務態度不錯呢,會不停給你加水。臨走前店員更這遲些會賣鹹食,到時又可以晚餐甜品一次過食了!
香檸忌廉班㦸卷
榛子朱古力心太軟