2017-11-17 399 瀏覽
星期四嘅晚上都想鬆一鬆塔塔子今晚同戰友同事一齊抖抖氣吹吹水,黎到上環站一出嘅商廈,樓上嘅呢間西班牙餐廳我地被安排到window seat, 見到對面仲有好多加緊班嘅上班族,不勝唏噓~見到呢張咁有創意嘅紙巾,塔塔子靈機一閃:與其做金錢嘅奴隸,不如做美食嘅焚化爐啦呢碟nachos夠哂睇頭!加上邪惡嘅芝士,茄蓉,仲夾有多款蔬菜好似菇類,紅黃綠椒,撈埋一齊非常吸引呀!仲有拉絲嘅效果!二人份量嘅西班牙海鮮份量都好足料!有青口,蜆,大蝦,仲有Parma ham! 海鮮質素幾好,絕對唔腥!飯嘅口感處理得好好,保持飯粒嘅完整又唔會太硬,仲吸收哂海鮮嘅鮮味微微嘅香辣增加西班牙風味加上黑胡椒,櫻花蝦,賣相亦一流,難怪每檯都會叫一人一杯Sangria,同事話想保持清醒,就配sparkling,塔塔子就覺得不妨醉一點,終是就配左white wine。兩杯都各有特色,最出色係入面嘅鮮果有好多,而且係新鮮水果,心曠神怡是也意猶未盡,再追加個甜品,由於名堂太有趣,忍唔住要問問侍應係乜東東「洋妹子」即係雜莓,有草莓,藍莓,紅桑莓,而「沙巴翁」係喺左下角,店員指用蛋黃忌廉等打成,口感creamy!將「沙巴翁」同「洋莓子
星期四嘅晚上都想鬆一鬆

蔬菜墨西哥玉米片-足料又好味

仲有拉絲嘅效果!

西班牙海鮮炒飯

二人份量嘅西班牙海鮮份量都好足料!
微微嘅香辣增加西班牙風味
加上黑胡椒,櫻花蝦,賣相亦一流,難怪每檯都會叫

Sangria-白酒&Sparkling

洋妹子遇上沙巴翁

將「沙巴翁」同「洋莓子」撈埋一齊黎食,酸酸甜甜,冷熱交融,一試難忘!而穌皮都好鬆化~

呢度除左環境寫意,食物製作都好用心
而店員服務都好好,細心不停添水~無聊情侶撐檯腳,定係一班朋友gathering都一樣適合

蔬菜墨西哥玉米片-足料又好味
西班牙海鮮炒飯