餐廳: 鳥居居酒屋
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
難得約朋友出黎食飯Me time, 當然要食餐好! 今次去左Bookmarked 已久既 #鳥居居酒屋高級二人前 $1488 (折左85折)十道菜,性價比幾高1️⃣鮮菜沙律沙葛﹑紅蘿蔔﹑青瓜﹑西芹﹑青菜切條超級爽脆,配埋麵豉醬非常開胃2️⃣前菜: 揀左蟹肉芝麻凍菠菜好多蟹肉,芝麻醬配菠菜,好夾好好味3️⃣小食: 鱈魚乾超有驚喜,鱈魚乾好香脆,配明太子蛋黃醬,好夾!一食冇停口,可惜大肚冇得飲!4️⃣剌身: 愛知縣白象拔蚌剌身我同朋友都暫時唔食得生食,餐廳好好~幫我地清勺,仲煮左個湯,新鮮既海鮮就咁清勺最能帶出個鮮味,好爽好新甜湯既味道同樣好清甜,相信剌身食法一定更正5️⃣燒海鮮: 紐西蘭活蟶子有兩大條,成隻手掌✋🏻咁長,而且好多肉! 師傅煮得剛剛好,唔會太熟,好爽口彈牙,而且亦係十分鮮味!味噌帆立貝好大隻,燒得好香,帶子入晒牛油味!6️⃣ 燒物揀左: 味噌燒龍蝦燒物4揀1,一定揀龍蝦啦, 原隻龍蝦大大隻,就算開邊都好大隻,燒得剛剛好,啖啖肉又鮮又爽又彈牙!塗上味噌醬帶來點點調味,又唔會蓋過龍蝦鮮甜既味道!雖然係燒,但依然好Juicy!7️⃣串燒手造豆腐: 豆腐炸過好香口,加埋特製醬油同木魚碎,佐酒一流!自家製月見免

高級二人前 $1488 (折左85折)十道菜,性價比幾高

1️⃣鮮菜沙律
沙葛﹑紅蘿蔔﹑青瓜﹑西芹﹑青菜切條
超級爽脆,配埋麵豉醬非常開胃

2️⃣前菜: 揀左蟹肉芝麻凍菠菜
好多蟹肉,芝麻醬配菠菜,好夾好好味

3️⃣小食: 鱈魚乾

4️⃣剌身: 愛知縣白象拔蚌剌身
新鮮既海鮮就咁清勺最能帶出個鮮味,好爽好新甜
湯既味道同樣好清甜,相信剌身食法一定更正

5️⃣燒海鮮: 紐西蘭活蟶子
有兩大條,成隻手掌✋🏻咁長,而且好多肉!
師傅煮得剛剛好,唔會太熟,好爽口彈牙,而且亦係十分鮮味!

味噌帆立貝
好大隻,燒得好香,帶子入晒牛油味!

6️⃣ 燒物揀左: 味噌燒龍蝦

7️⃣串燒

自家製月見免治雞肉串,燒得唔太乾,好有肉汁,鍾意個醬汁!

露筍豬肉卷,有成6細條!燒得剛剛好,露筍仍然好juicy,豬肉嘅肉汁滲晒入露筍!

8️⃣海膽冷烏冬
海膽份量超多,試左少少,不過食到少少明礬味!烏冬,超滑好彈牙!撈埋鵪鶉蛋令烏冬更加滑!

9️⃣朱古力🍫窩夫
甜品實在太吸引,幾飽都要食!窩夫夾住好濃嘅朱古力雪糕,好好味~

好評! 可以Encore! 食物味道好,用料上乘有誠意! 居酒屋感覺似喺日本食咁!餐廳裝修都有花心思! 服務亦好好👍🏻

餐廳喺銅鑼灣SOGO 旁邊,方便易搵!

2024-01-30