2021-04-03 464 瀏覽
今日大約下午2點同男朋友去咗赤橋拉麵食午餐。點咗兩個辛肉味噌沾麵、兩串年糕、一支可樂。年糕好食好多時唻親都會叫。另外辛肉沾麵都係至愛,幾乎每次都係點呢個但係今日唻到再食,發現已經唔再係我哋喜歡嘅好好味拉麵了啲叉燒係生嘅同個職員講。個職員第一次回覆佢哋嘅叉燒無問題,熟咗架啦。我同佢講,我食過咁多次都唔係咁。職員先至話叉燒改咗做法,口感唔同咗,係熟嘅。我叫個職員自己睇,中間係生嘅(當時忘記了影低舊生肉)佢就話入去問咗老闆係無問題。去過呢舖嘅人都知佢舖有幾大,望入廚房睇到哂。入面得兩個後生少少嘅女仔喺到,職員姐姐你話你入去問咗老闆?我真心覺得你老點我。最後我兩碗面幾乎係無食就走咗。食咗幾口發現生肉都唔敢再食。收足我錢,俾生肉我。唔會再去
好多時唻親都會叫。另外辛肉沾麵都係至愛,幾乎每次都係點呢個
但係今日唻到再食,發現已經唔再係我哋喜歡嘅好好味拉麵了
啲叉燒係生嘅
辛肉味噌沾麵