日式火鍋放題有好多, 但馬屋 係最近一間我比較鍾意食既。由於我好驚等位,所以我通常都係無乜人既時間段去食,唔使等位。呢間野都多人等,食完出番黎已經成個門口都係人。呢度既其中一個特點係可以一人一鍋,以後一條友去打邊爐就唔使怕俾人話毒啦!我當日去都有一個人入黎自己食。湯底方面,日式火鍋一般以簡樸為主,所以如果要同港式火鍋相比,味道同複雜程度一定無咁高。況且,黎呢度我自己覺得食牛肉係最重要,湯底唔需要太複雜太濃味。湯底推介:美肌鍋、麻辣鍋千夜鍋:鰹魚汁為主,平時煮烏冬食都會落,所以出街食就唔會揀。甘露鍋:甜豉油為主美肌鍋:因為骨膠原,湯底都清甜麻辣鍋:想少少辣既可以揀呢個。放心,唔會好辣。我自己今次黎就揀左麻辣鍋。唔使俾佢既顏色嚇倒,真係唔算辣。另外,出面都有D配料拎。各個種類都有D,丸類都幾好食,有D都幾特別。菜方面,個人就特別推介羽衣甘藍同皇帝菜。個餐本身都包豚肉,都好味,不過鍾意食牛既我就通常叫佢唔好上豚肉,因為我想慳番D位食牛。以呢個價錢而言,個牛真係非常好食!當然沒有最好只有更好,但呢個價錢,呢個質素,無得彈。超強力推薦!出面仲有得拎野飲,不過全部都無酒精,想飲酒既朋友要自己加錢叫
日式火鍋放題有好多, 但馬屋 係最近一間我比較鍾意食既。

湯底推介:美肌鍋、麻辣鍋

甘露鍋:甜豉油為主
美肌鍋:因為骨膠原,湯底都清甜
麻辣鍋:想少少辣既可以揀呢個。放心,唔會好辣。

我自己今次黎就揀左麻辣鍋。唔使俾佢既顏色嚇倒,真係唔算辣。

羽衣甘藍

日本產黑毛和牛

出面仲有得拎野飲,不過全部都無酒精,想飲酒既朋友要自己加錢叫或者唔飲…

食完仲可食雪糕添~
Haagen Daz

好,總結一下,重點分析:
優點:和牛(非食不可)、羽衣甘藍、其他配料都好味(唔特別推介了)、一人一鍋
缺點:只得一小時三十分鐘、無任飲啤酒、唔早D黎有排等(不過好野先有人等)
2018-05-08
羽衣甘藍