2022-02-17 201 瀏覽
之前見到朋友等咗三個鐘嚟呢度食嘢,有一次星期日早10分鐘嚟排隊,結果已經有20幾個人喺度等,今次係平日嚟,11:50 來到已經有一個人在等,直到我拎到食物大約足足等咗一個鐘。因為舖頭其實得一個人落單,一至兩個人 即刻準備食物,食物非常新鮮滾熱辣,好好食但係就係要等較長嘅時間。今次第一次試食,叫咗菠蘿炸雞刈包,炸蠔刈包,抹茶cream cheese 壓餅, 肉鬆芋泥壓餅,桃膠牛奶。 先講菠蘿炸雞, 個雞有少少鹽酥雞嘅味道,入邊嗰個菜係超級新鮮,醬汁帶辣味同埋有類似七味粉,成個配搭都好好味,只不過係食落有啲messy, 最好準備定紙巾先食。朋友話個炸蠔刈包都好好食,但我就唔係好知究竟係咩味道。兩個壓餅, 肉鬆芋泥就比較好吃,肉鬆係超級非常香脆,簡直好食到揼一聲反而抹茶壓餅,cream cheese 味道好濃,如果鍾意食芝士味龍嘅朋友會鍾意食,但抹茶味就唔太多。桃膠牛奶 亦都好好飲亦都唔會太甜 係開心滿足嘅一餐,會再返嚟試其他食物

兩個壓餅, 肉鬆芋泥就比較好吃,肉鬆係超級非常香脆
,簡直好食到揼一聲

桃膠牛奶 亦都好好飲亦都唔會太甜
係開心滿足嘅一餐,會再返嚟試其他食物

菠蘿炸雞刈包
Fried  oyster  刈包
芋泥肉鬆壓餅  ,抹茶壓餅
芋泥肉鬆壓餅
抹茶cream  cheese  壓餅