2023-03-12 44 瀏覽
凡高廚房屹立銅鑼灣15年,一直都未有機會嚟試,今日lunch time終於約埋同事出咗銅鑼灣一試究竟上到餐廳,喺外面已經睇到有股濃厚嘅藝術氣息,紅磚裝飾嘅牆身,再加上幾幅梵高名畫🖼️令我回憶返幾年前喺Amsterdam食飯嘅餐廳入到去牆身色彩都保持一致,酒紅色相對柔和,打開門就係一張桌球檯🎱同埋佈滿全間餐廳嘅油畫,環境同裝修方面真係無得彈💯最重要係店員都非常殷勤,不停同我哋介紹餐廳同埋老闆嘅背景,又好貼心推介我哋菜色,服務一流我哋點咗兩份午餐,分別係炭燒美國安格斯西冷牛扒🥩同意大利青口海鮮汁千層麵着先上檯嘅係頭盤沙律🥗同餐湯🥣蟹肉沙律好少機會食到,🦀蟹肉嘅鮮甜提升咗沙津菜原本比較淡嘅味道。98%野菌忌廉湯非常creamy,野菌味都好濃香🌿另外碗菜湯都好足料同滋味炭燒美國安格斯西冷牛扒好少餐廳仲會有炭燒嘅食物,炭燒牛扒仲少見,味道都寧舍唔同,真係會香好多😜同埋可能因為炭燒關係,牛扒肉汁鎖住喺裡面,食起上嚟都juicy啲🤤牛肉味都重啲店員非常好服務,仲幫手落鹽同pepper意大利青口海鮮汁千層麵千層麵層次分明,口感豐富,焗得啱啱好中間啲料好足,咬落去個texture好鬼鬆脆青口都算多,真係好

着先上檯嘅係頭盤沙律🥗同餐湯🥣
沙律
餐湯

炭燒美國安格斯西冷牛扒

店員非常好服務,仲幫手落鹽同pepper

意大利青口海鮮汁千層麵
千層麵層次分明,口感豐富,焗得啱啱好
中間啲料好足,咬落去個texture好鬼鬆脆
青口都算多,真係好正
海鮮汁同千層麵非常之咁夾,超滿足
意大利青口海鮮汁千層麵

最後試埋份甜品,份Mousse好creamy,又唔會太甜,好食到想到encore

凡高廚房環境一流,服務優質,同埋位置咁方便,遲啲有機會要再嚟食多次先

2023-03-02
沙律