餐廳: 蟹慶
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
今日同我的travel buddy 食晚飯,疫情前我倆成日plan 日本旅行trip 一齊飛日本吃喝玩樂,太掛住日本了今餐食個日本蟹宴思鄉一下🥺🥺叫左個二人餐。前菜-想highlight 個蟹籽蟹棒沙律,蟹籽份量好足,沙律菜一人一碟大大份。廚師發辦刺身-原隻活赤貝非常鮮甜,肉質爽口-油甘魚腩超級超級厚切,入口即溶蒸&浜燒鱈場蟹-一入口已經食得出蟹好新鮮,完全冇雪藏味,蟹味鮮甜到不得了-肉質唔散,蒸/燒都好拆出來的蟹肉非常完整-蒸的蟹鮮味更突出蟹肉更顯嫩,燒的就更香口蟹甲羅味噌燒-濃濃的蟹膏味,入面有葱花同蟹肉碎,就咁食已經大滿足松葉蟹釜飯-店員會mix 葱花&黑松露落去,最後加埋三文魚籽,製成品好惹味!惹味並不是話佢調味好濃,而係葱香松露香蟹香,全部都食到,並唔會調味鹹或某種味道太濃,而係原汁原味咁食返食材的味道。成餐飯二個人2000左右,唔算平但真心高質!

前菜
前菜

廚師發辦刺身
-原隻活赤貝非常鮮甜,肉質爽口
-油甘魚腩超級超級厚切,入口即溶
廚師發板刺身

蒸&浜燒鱈場蟹
-一入口已經食得出蟹好新鮮,完全冇雪藏味,蟹味鮮甜到不得了
-肉質唔散,蒸/燒都好拆出來的蟹肉非常完整
-蒸的蟹鮮味更突出蟹肉更顯嫩,燒的就更香口
蒸鱈場蟹

浜燒鱈場蟹

蟹甲羅味噌燒
-濃濃的蟹膏味,入面有葱花同蟹肉碎,就咁食已經大滿足
蟹甲羅味噌燒

松葉蟹釜飯
松葉蟹釜飯

成餐飯二個人2000左右,唔算平但真心高質!