2021-03-19 407 瀏覽
和栗蒙布朗 [$88]著名嘅京都甜點蒙布朗 喺香港可以食到喇!外層係滿滿嘅和栗泥麵條 入面係雲呢拿雪糕 仲有我最鍾意嘅蛋白餅!!😍😍其實我本身以為自己唔鍾意食栗子甜品 但和栗泥味道清新 食落唔會好濟 加埋雪糕同脆口嘅蛋白餅 好香栗子蓉味又好香雲呢拿味 容許我大叫一聲 真係好好睇好好食呀!!!!!! 好輕鬆就攪掂!Signature十常吐司 [$72]佢係預先浸滿蛋漿過夜嘅toast 食落好似玉子燒!但中間又不失麵包鬆軟嘅口感 好彩佢有焦糖香蕉同其他水果夾住食 如果唔係會有啲寡同比較膩 唔係講笑 我會當呢個係主餐咁食 再食其他甜品😂黃豆黑糖豆乳 [$48]呢個真係又好睇又好飲 作為鍾意食Q彈野食嘅me耐唔耐都會encore佢 丸子好Q同好QQ😂 黃豆粉好足 同豆奶夾埋嘅味super夾 好喜歡佢又厚身又濃嘅奶泡🥰天使之鈴 [$38原味 $42抹茶/焙茶]Canelé😍😍係傳統法式甜品 外層係焗到微硬身嘅焦糖脆面 入面係好似好鬆軟嘅燉蛋咁 超!香!氣孔仍好足夠焙茶嘅茶味好濃 無原味咁甜 所以我會prefer食茶味多啲😚😚
和栗蒙布朗 [$88]

Signature十常吐司 [$72]