2020-07-19 176 瀏覽
之前夜晚經過依間店都見到好多人排隊, 所以就bookmark咗佢, 諗住搵日早放工就同朋友黎食. 今次終於食到喇.我同朋友2個人6:45pm 就黎到餐廳, 當時餐廳都差唔多full.方枱冇晒位, 得返bar枱. 店員叫我地坐住bar枱先, 方枱一有位就會安排我地轉位.所以我同朋友都ok, 坐住bar枱先.其實依間餐廳嘅裝修都幾特別嫁, 加上燈光暗暗的, 真係好有台灣酒吧feel.同埋播住台灣歌, 幾有氣氛.嘢食方面, 我地叫咗溏心蛋魯肉飯、手繪雙色鹽酥雞、泡菜起司豚肉蛋餅 同埋 奶奶麻糬.溏心蛋魯肉飯 (HK$48)魯肉份量都算多, 肥瘦適中, 味道都ok.不過我覺得個飯有D硬, 同埋醬汁少咗D, 所以都減咗少少分.手繪雙色鹽酥雞 (HK$88)雙色係指兩款醬汁 - 松露醬&柚子醬.我覺得兩個醬都同鹽酥雞好夾.個鹽酥雞炸得好脆, 肉質好嫩滑, 所以就算唔點醬食都好好味.泡菜起司豚肉蛋餅 (HK$75)蛋皮口感煙韌, 裡面包住芝士、豚肉和泡菜.味道少少辣, 少少酸, 都幾特別.奶奶麻糬 (HK$68)有得揀粒粒花生 / 黑芝麻.我地就揀咗粒粒花生.佢好奶味, 口感好彈, 加埋花生粒超級好
店員叫我地坐住bar枱先, 方枱一有位就會安排我地轉位.
所以我同朋友都ok, 坐住bar枱先.
同埋播住台灣歌, 幾有氣氛.

溏心蛋魯肉飯 (HK$48)
魯肉份量都算多, 肥瘦適中, 味道都ok.
溏心蛋魯肉飯

手繪雙色鹽酥雞 (HK$88)
雙色係指兩款醬汁 - 松露醬&柚子醬.
我覺得兩個醬都同鹽酥雞好夾.
手繪雙色鹽酥雞

泡菜起司豚肉蛋餅 (HK$75)
蛋皮口感煙韌, 裡面包住芝士、豚肉和泡菜.
味道少少辣, 少少酸, 都幾特別.
泡菜起司豚肉蛋餅

奶奶麻糬 (HK$68)
有得揀粒粒花生 / 黑芝麻.
我地就揀咗粒粒花生.
佢好奶味, 口感好彈, 加埋花生粒超級好食.
依個甜品有得玩有得食, 真心推介.
奶奶麻糬 (粒粒花生)

飲品方面, 我叫咗 玫瑰奶茶 (HK$42).
我覺得味道同普通奶茶差唔多, 唔係好飲到玫瑰味.
玫瑰奶茶 (熱)

整體來講, 食物質素一般.
依一餐最好食係麻糬.
價錢方面, 我覺得係有D貴, 因為食物份量唔算多.
環境方面, 係幾特別嘅, 不過我覺得餐廳冷氣好似唔係好夠, 坐坐下有d熱.
希望下次再去會有改善啦.
2020-06-23
泡菜起司豚肉蛋餅
奶奶麻糬 (粒粒花生)
  • 奶奶麻糬