2019-09-27 109 瀏覽
之前係旺角見到依間蛋糕店嘅蛋糕好靚, 好想去試. 今日終於約到friend去銅鑼灣分店試下喇.我地差不多7:00pm到.可能多數人係依個時間都去咗食晚飯, 所以店內嘅客人並不多.蛋糕店嘅裝修都幾girlish.影相打卡真係唔錯.D蛋糕真係好靚.最後我同朋友決定叫一個Special Set for Two $158 再加一個蛋糕.Special Set 包咗一個蛋糕, 一件巴伐利亞同兩杯飲品.蛋糕嘅size唔係好大, 大約係一隻手掌左右.我地有三個女仔, 食兩個cake加巴伐利亞就岩岩好, 份量唔會太多或太少.日本白桃我地見佢係新出, 所以就想試下.食落真係有淡淡嘅白桃味, 而且唔會太甜.蛋糕裡面中間嘅部分係cream黎嘅, 朋友就覺得cream太多了.反而我覺得岩岩好, 蛋糕加cream食都幾好味.雖然多cream, 但唔會太膩.香芒熱情果造型比日本白桃得意, 好sharp.見佢係人氣蛋糕黎嫁.都食到有芒果味嘅, 同埋唔係好甜.蛋糕裡面中間嘅部分都係cream.香濃朱古力巴伐利亞佢嘅賣相好靚, 好colourful.本來以為佢係得個樣.冇諗過佢嘅味道真心有驚喜.真係好好食.個底嘅朱古力
之前係旺角見到依間蛋糕店嘅蛋糕好靚, 好想去試.
今日終於約到friend去銅鑼灣分店試下喇.

我地差不多7:00pm到.
可能多數人係依個時間都去咗食晚飯, 所以店內嘅客人並不多.
蛋糕店嘅裝修都幾girlish.
影相打卡真係唔錯.

D蛋糕真係好靚.

蛋糕嘅size唔係好大, 大約係一隻手掌左右.

日本白桃
我地見佢係新出, 所以就想試下.
食落真係有淡淡嘅白桃味, 而且唔會太甜.
反而我覺得岩岩好, 蛋糕加cream食都幾好味.
雖然多cream, 但唔會太膩.

香芒熱情果
造型比日本白桃得意, 好sharp.
見佢係人氣蛋糕黎嫁.
都食到有芒果味嘅, 同埋唔係好甜.
蛋糕裡面中間嘅部分都係cream.

香濃朱古力巴伐利亞
佢嘅賣相好靚, 好colourful.
本來以為佢係得個樣.
冇諗過佢嘅味道真心有驚喜.
真係好好食.
個底嘅朱古力好濃, 但唔係好甜.
味道岩岩好.

伯爵茶泡沫鮮奶
依杯飲品唔係係Special Set選擇入面, 所以要加$10轉.
依杯係朋友叫嘅.
佢覺得依飲品好重伯爵茶味.
同埋賣相都唔錯.

依杯係我叫的.
依杯飲品都唔係係Special Set選擇入面嘅.
焦糖燉蛋就食得多, 焦糖咖啡比較少見.
我覺得係幾好飲嘅, 味道偏甜.
塊焦糖真係好脆.
D咖啡都好香.
薄脆焦糖咖啡

整體黎講, 食物質素同賣相都唔錯.
蛋糕嘅價錢都唔會話太貴.
環境都幾舒服, 同朋友黎傾計同影下相都係一個唔錯嘅選擇.