2019-05-01 70 瀏覽
去完奧運站的奧海城購物之後,想搵一處地方靜靜地食個晚餐,就揀咗喺奧海城第三期嘅Cocina 3了。一入到去佢就送上小食開個胃先,脆脆地都唔錯㗎。之後打開餐牌見到都有唔同嘅嘢食,有小食有扒有海鮮有意粉等等。就一於叫一味豬仔脾,一味牛扒加埋雜果賓治試吓啦。陳醋燴豬仔脾我相信佢嘅品種係西班牙煮法的豬仔脾,見到佢既火候預得啱啱好,剛剛熟晒,一啲都唔會鞋口,這是一碟成功嘅豬仔脾非常重要的一環。另外也調味得不錯,咬落去都好juicy,推介! 澳洲牛肩胛和牛另一樣推介之選,估唔到佢配合得十分不錯,和牛絕對唔會太過硬或者太過咸,厚切大大件,大約七成熟,有牛味之餘又有口感,正!雜果賓治最後送上餐飲一路食一路傾一路飲,悠閒地透過門口望着出面街上匆匆忙忙的遊人,相映成趣,成就了愉快的一餐。

餐前小食

2019-04-29