2023-03-13 1204 瀏覽
因為疫情冇得去泰北食Khao Soi, 見到呢度有特別來捧場,結果失望而回 。真係未見過 (汁撈)出來的Khao Soi 而不是湯麵, 雖然張相係中途先影,但係你都應該睇到有幾 <乾爭爭>。 大家如果唔知 一碗Khao soi 係點樣自己google睇下啦 。 碗麵啲 咖哩汁 雖然有泰北的味道, 但 麵底 用咗港式粉麵舖 嗰隻粗麵, 完全系尷硬嚟, 真係唔知佢想點 。 叫佢做撈面係因為啲湯只有八分一個碗咁多, 叫佢加多少少湯, 佢都唔畀, 唯有^夾硬哽曬落肚^^^ 。唯一可以 讚就係地方算乾淨而且裝修唔錯, 但價錢同對面大館啲餐廳差不多, 咁我點解要嚟呢度一座舊樓 嘅2樓, 仲要經過 一間成人玩具店 門口先上到去, 服務差,食物又普通的餐廳呢, 一句講曬冇下次。