2024-01-30 310 瀏覽
今日在極肚餓的情況下試了一直想試的炸物店 因為這裡有我很喜歡吃的幼椰菜絲 椰菜絲配麻醬真係好夾 我見門口有很多食物模型都好吸引 價錢方面又超合理 所以都想試一試 餐廳是開放式的格局 沒有安裝大門 里面有多少食客一目了然 今日我在下午茶時段來到 餐廳都不是太多食客 只有一兩枱客 我可隨便找位置 我一個人坐了四人坐 位置都算舒適 我問職員有否下午茶餐 這間餐廳只有一個全日餐單 未有任何用餐經驗下我選擇了期間限定的大阪燒炸雞髀飯餐 包一碗麵豉湯 如果要額外飲品要加$8 我點了特飲 可以點餐都可以一個個買 因為非常肚餓 所以點了一個飯餐 白飯沒有飯素好失望 開始時以為日式飯大部分都有的 有些還有紫菜 麵豉湯料頭充足 味道滿意 椰菜絲份量足夠 再加上麻醬 更加滿意 但最失望嘅係佢哋的大阪燒雞髀肉 開始時見那麼深色 就覺得應該會好重口味 但原來只是炸得太過分嘅色 又硬又厚 雞髀肉超細 沒有味道的 原來冇醃過 那一刻才發覺原來那麼平價係有原因的 我加錢加咗特飲 味道都可以 八蚊一杯算合理 炸雞髀嘅沙律醬太少 如果唔係有椰菜絲真係要俾零分 希望店家改善 這個配料真心差 下次試些好評多啲嘅配料 相信會比
可以點餐都可以一個個買 因為非常肚餓 所以點了一個飯餐
大阪燒雞髀肉套餐

白飯沒有飯素好失望 開始時以為日式飯大部分都有的 有些還有紫菜 麵豉湯料頭充足 味道滿意 椰菜絲份量足夠 再加上麻醬 更加滿意 但最失望嘅係佢哋的大阪燒雞髀肉 開始時見那麼深色 就覺得應該會好重口味 但原來只是炸得太過分嘅色 又硬又厚 雞髀肉超細 沒有味道的 原來冇醃過 那一刻才發覺原來那麼平價係有原因的 我加錢加咗特飲 味道都可以 八蚊一杯算合理 炸雞髀嘅沙律醬太少 如果唔係有椰菜絲真係要俾零分 希望店家改善 這個配料真心差 下次試些好評多啲嘅配料 相信會比這個好更多更多
2024-01-24