2013-10-31 2735 瀏覽
今天同男朋友吃完飯。。。行過 Chez Shibata。。。見到D cake 幾靚。。。決定喺度食甜品。揀左 "紅桑莓心形蛋糕" and "香蕉moouse cake" 首先食嘅係 "紅桑莓心形蛋糕"。。。個味道係幾好嘅。。。酸同甜配合得唔唔錯。。。texture 都幾 smooth。。。不過唔知喺唔喺擺得耐。。。個餅底好濕。。。一 pat pat 咁。。。完全誤喺一件 $40 蛋糕 嘅質素!見件cake唔對路...我地咪嗌個侍應過來問吓乜事。。。佢竟然同我講 『我哋呢款心形蛋糕個餅底不lou都係咁。。。喺D糖水嚟㗎。。。個味無變就OK la』我夠知o個D係糖水嚟㗎啦。。。唔通係鏹水咩佢咁講我咪咁聽lor。。。只不過人地美心/東海堂 D cake $10 一件個餅底都唔會咁啦。。。有D失望!

紅桑莓心形蛋糕
我夠知o個D係糖水嚟㗎啦。。。唔通係鏹水咩
紅桑莓心形蛋糕
2013-10-30