2011-08-30 45 瀏覽
一直諗住過黎試下呢度個宵夜Buffet今次終於約齊朋友過黎試食了因為大家都係愛蠔之人啦(題外話:佢呢度而家有得網上Booking,都幾方便,因為我零晨2點幾先網上訂位既^^)我地一行6人黎到~第一樣想食既當然就係~~~~~~~~生蠔啦!!原來係落Order形式既~但係有限制我地最多只可以order 12隻都唔緊要啦~黎左先啦等左10分鐘左右終於都黎到喇雖然就細隻左少少~但係都幾好味既咁我地食完再Order啦點知一等就等左差唔多成個鐘喇我地中途有問過個Staff (佢不耐煩既態度咁答:我地因為全場輪緊咁整,麻煩你地等下)又話任食生蠔,但係無生蠔俾囉過左11:30之後就黎得快左~但係果時已經食緊甜品囉佢地話係即開生蠔,所以比較慢,如果係咁既就搵多個師傅幫手啦原本一心諗住黎食生蠔,點知勁失望囉如果大家都係為左去食生蠔又去既,就真係諗諗先喇雖然生蠔係咁~但係都仲有其他野食既佢D三文魚一出,大家都即時出黎排隊好快就無晒喇,不過都算refill得幾快另外我都幾鐘意食呢度既煙三文魚味道都唔錯其他仲有好多熱食既,不過就..........唔吸引我囉我有試左呢個牛肉不過偏"鞋"都有試左呢個即煮湯麵都幾好
一直諗住過黎試下呢度個宵夜Buffet

生蠔
雖然就細隻左少少~但係都幾好味既
咁我地食完再Order啦
點知一等就等左差唔多成個鐘喇
又話任食生蠔,但係無生蠔俾囉
過左11:30之後就黎得快左~但係果時已經食緊甜品
佢地話係即開生蠔,所以比較慢,如果係咁既就搵多個師傅幫手啦

原本一心諗住黎食生蠔,點知勁失望囉
如果大家都係為左去食生蠔又去既,就真係諗諗先喇

雖然生蠔係咁~但係都仲有其他野食既
佢D三文魚一出,大家都即時出黎排隊
好快就無晒喇,不過都算refill得幾快
魚生
另外我都幾鐘意食呢度既煙三文魚
味道都唔錯

其他仲有好多熱食既,不過就..........唔吸引我囉
我有試左呢個牛肉
不過偏"鞋"

都有試左呢個即煮湯麵
湯麵
都幾好既~有2個湯底:豬骨 & Miso Soup
我試左個豬骨湯底
但係都幾好味既~

講到成晚最好食既
不得不提~~竟然係呢個麵包
麵包
佢有D菜 & 火腿係裡面
配埋呢個好鬆軟既包
真係好好食~~我食左2個tim (可以試下加Cheese落去,會更好味)

仲有其實我好鐘意食火箭菜既
呢度有喎~~就咁食又怪怪地
唔知你地有無試過呢
我整左個皮蛋瘦肉粥 + 然後上面加左D火箭菜 (隻蝦分開食既
~~)
皮蛋瘦肉粥
咁樣食都唔錯架~食落去勁有草青味
好味道呢!!

食到咁上下~係時候食甜品
呢度有個大大部既朱古力噴泉呢
朱古力噴泉
仲有D一串串既餅 & 棉花糖 & 生果 ready俾你方便拎
都幾好

仲有呢度雪糕都好多款

讚!!

總括黎講~除左D生蠔之外
其他野都仲可以一試既
希望佢地會有改善啦!

P.S. 星期五晚既Buffet係無得用優惠券架
生蠔