2024-01-09 75 瀏覽
出黎深水埗食tea,附近間間都多人等位,就揀左間無人等兼入面有幾張吉枱嘅澳葡牛奶餐室,此澳牛不是彼澳牛😆大家嘅聽覺都有啲問題,無法聽到店員問咩,而我落單嘅內容店員亦聽不懂,真係廢了好大勁先落到單,不如餐廳考慮整返個qr code😂⭐蕃茄濃湯牛脷米線朋友點嘅蕃茄湯米線,濃湯欠奉,個湯底基本上無蕃茄味,橙色的清湯😂牛脷煎過味道正常,米線無過淋ok嘅,但如果想食米線的話我就唔推介了。⭐紅豆西多士好失望嘅西多士,單片薄切麵包,有用蛋漿浸過先炸嘅,但無味㗎…紅豆好硬又唔甜,下面有啲白色水但又唔係煉奶黎,感覺似紅豆冰拎返出黎嘅紅豆😂⭐熱檸水全餐最正常嘅野,有三片薄切檸檬浸滾水,穩陣之選👍見餐牌寫住加十蚊可以有葡撻,而葡撻又係呢間嘢嘅招牌貨,就諗住加一個啦,點知店員話買曬冇啦😂可能米線同西多士都唔係澳葡名物,叫錯野食了,呢餐真係堅失望…題外話:枱面、櫈、用具、餐牌都痴立立,希望店家可認真清潔一下💦

⭐蕃茄濃湯牛脷米線

⭐紅豆西多士

⭐熱檸水
全餐最正常嘅野,有三片薄切檸檬浸滾水,穩陣之選👍