2023-09-08 1359 瀏覽
聽聞左依間私房菜好耐,又講到同大班樓睇齊好厲害咁,啲菜式又好類似,滿心歡喜去試吓。地點真係十分唔起眼,唔講真係唔知有間餐廳🔸涼拌蟶子初初以為涼拌係四川口味,點知原來係wasabi🤢勁嗆鼻乜味都食唔到,蟶子口感唔錯既但真係太辣啦🔸沙薑焗鮑魚拌東風螺螺肉同鮑魚好彈牙,又有淡淡沙薑味幾好食。鮑魚切好片加埋東風螺,再撈埋啲蔥好香🔸金銀菜杏汁白肺湯個人本身對杏汁無好感,但依個燉湯杏汁味唔重又好鮮甜,又清又香🔸西班牙黑毛豬叉燒依個真心失望,佢係無蜜燒味又無燒烤味口感又軟滑完全唔似食叉燒,坦白講我唔知自己食緊咩,一嚿豬肉囉🤷‍♀️🔸香醉紅蟳今次真係期望越大失望越大,個花雕蟹汁過咸酒味又過濃蓋過蟹既鮮味,陳村粉又蒸得過籠一啲都唔滑唔煙韌🔸薑米瑤柱櫻花蝦蛋白炒飯反而炒飯又幾出色,炒得好乾身又唔油膩,粒粒分明坦白講依餐飯收我$1080/head其實真係有啲overpriced,又唔係好食態度又唔係好,環境又唔係特別好仲要好熱,最後仲趕我地走,真係唔會有下次

🔸涼拌蟶子
初初以為涼拌係四川口味,點知原來係wasabi🤢
勁嗆鼻乜味都食唔到,蟶子口感唔錯既但真係太辣啦

🔸沙薑焗鮑魚拌東風螺

🔸金銀菜杏汁白肺湯

🔸西班牙黑毛豬叉燒

🔸香醉紅蟳

🔸薑米瑤柱櫻花蝦蛋白炒飯
反而炒飯又幾出色,炒得好乾身又唔油膩,粒粒分明