2017-12-28 146 瀏覽
屯門陳鍵鋒興致勃勃邀請我黎呢間屯門最出名嘅拉麵,唯有等30分鐘都堅持要試啦!店舖裝修都乾淨企理,而且燈光幾光猛,好有日本一家大細去親子店feel。餐牌上除了三種主打湯底外,仲有一款辛肉味噌湯底,我就點了呢款沾麵,一來到就有一大碟粗嘅拉麵,加左麥粒係入面嘅麵條我都係第一次食,麵條好彈牙有口感,未食已經覺得會好飽肚!辛肉湯紅卜卜好似好辣,原來味道似韓國辣醬,但係太過太過喊喇, 完全遮蓋左肉碎同蒜香味,好失望呢,本身諗住最後會加魚湯溝稀再飲晒佢, 吃了兩啖便打消念頭屯門陳鍵鋒叫了黑油豚骨湯麵,黑油甘香味道不太突出,而且都係太咸喇,半肥瘦叉燒我就覺得太腍軟,唔好咬口,不過屯門陳鍵鋒對佢評價不錯老老實實港島九龍區好似好多拉麵都比佢出色喎,可一不可再

辛肉味噌沾麵

老老實實港島九龍區好似好多拉麵都比佢出色喎,可一不可再
2017-12-10