2023-09-05 2020 瀏覽
當日同屋企人食生日飯,揀左owens呢間西餐,一直都save左係Openrice savelist, 終於有機會試下☺️當日我卜左6:30,不過得我一個到,屋企人未到,餐廳店員都好有禮貌亦好好,請我係cashier隔離坐底等等,盡量等齊人先入座。我地叫左二人餐 ($408),前菜叫左湯同沙律,蘑菇湯係有蘑菇粒粒嘅口感,亦好creamy👍🏻沙律就冇乜特別。• 薯條三兄弟 $38另外我哋加咗$38叫咗薯條三兄弟。店員上菜時佢問左一句「要唔要埋四兄弟?」我果下呆左⋯我「咩話?」佢「茄汁🙂」我「哦好丫😂😂😂😂」幽默既店員。$38既薯條三兄弟好抵食!其實佢一包薯條已經好大份量🤣佢仲要三包,我地四個人食到尾都食唔晒。醬汁方面有芥末醬,松露醬同埋明太子醬。明太子醬感覺好新鮮🤤三隻味都好食!四兄弟係基本盤😆• 芝士焗生蠔二人餐有4隻👍🏻蠔夠肥嘟嘟,芝士亦夠多👍🏻• 黑松露軟殼蟹意大利飯 $142軟殼蟹賣相好好😆非常適合打卡,意大利粉亦都好夠黑松露味!飯並唔會太硬,creamy的🤤• 墨汁帶子意粉喺其他餐廳食墨汁意粉,最怕就係意粉還意粉,墨汁還墨汁。不過呢度嘅意粉就非常之足夠墨汁味👍🏻👍🏻唔會過鹹,口感啱

薯條三兄弟

黑松露軟殼蟹意大利飯

• 黑松露軟殼蟹意大利飯 $142

墨汁帶子意粉

• 墨汁帶子意粉

喺其他餐廳食墨汁意粉,最怕就係意粉還意粉,墨汁還墨汁。不過呢度嘅意粉就非常之足夠墨汁味👍🏻👍🏻唔會過鹹,口感啱啱好唔會太淋。帶子亦都煎得夠香~~

肉眼扒

• 肉眼牛扒5成熟

有厚度,有口感,有牛味,唔會乾👍🏻

伯爵茶麻糬提拉米蘇

• 伯爵茶麻糬tiramisu 加$38

個人覺得cream太多,底部嘅酒味有啲重,我自己就唔特別鍾意食麻糬,所以呢個甜品對我嚟講還好😆

窩夫雪糕

• 雪糕窩夫

呢個係本身二人餐跟嘅甜品,想講窩夫係熱辣辣超好食!唔係灘凍左淋晒韌左既窩夫,所以呢個有驚喜🤩

最後店員突然間拎左個甜品伯爵茶麻糬蛋糕捲出黎!問我地邊位生日😆呢下先係最驚喜,我只係喺OpenRice嗰度揀咗生日,乜都無寫,佢哋就送多個甜品俾我哋🥹🤍呢間餐廳真係好有心思🩷

最後想講,餐廳嘅店員好有禮貌好好服務態度👍🏻👍🏻嘢食都好食,又岩打卡,餐廳環境亦靚👍🏻絕對可以再嚟食多次🥳
2023-08-21
生日