2023-01-28 503 瀏覽
今次呢間餐廳經過過幾次因為太子站一出就係~今次終於有機會可以試~😋建議大家可以book左位先~咁就唔洗等位💕🍴法式牛肝菌軟殼蟹意大利飯($147)原隻軟殼蟹炸得好香脆💙牛肝菌完全唔會唔吝嗇好香好夾基本上每啖都會食到~意大利飯好濕潤口感剛好唔會過硬/過淋😋🍴美國安格斯肉眼牛扒($228)今次叫左5成熟雖然牛扒唔算好厚但肉味香濃煎得剛好😋而且配菜都唔會馬虎薯仔好香牛油味煎到好香脆~🍲法式蟹肉龍蝦湯($38)本身Dinner set可以揀餐湯我地就將其中一個升級左做龍蝦湯~飲落好濃蝦味仲有一絲絲嘅蟹肉💙🍲南瓜湯當日餐湯係南瓜湯cream嘅比例較多飲落好滑有淡淡嘅南瓜味幾清甜~🍴薯條三兄弟(追加$38)上枱個陣嚇親冇諗過咁大份🤣Total有三大筒薯條再配上三款醬汁分別係黑松露、芥末同明太子~個人最鍾意黑松露好香但又唔會太搶foc薯條係粗身啲個款食到好香薯仔味💙🍴伯爵茶卷蛋(追加$38)係門外見到宣傳已經mark住一定要食好吸引🤤卷蛋濕潤度剛好又唔會太甜~配埋伯爵茶嘅cream同麻糬整體感覺好rich最後仲有Lotus餅做裝飾中和~麻糬嘅比例如果可以少翻啲多翻少少伯爵茶cream就perfect

🍴法式牛肝菌軟殼蟹意大利飯($147)

🍴美國安格斯肉眼牛扒($228)

🍲法式蟹肉龍蝦湯($38)
🍲南瓜湯

🍴薯條三兄弟(追加$38)

🍴伯爵茶卷蛋(追加$38)
係門外見到宣傳已經mark住一定要食好吸引🤤卷蛋濕潤度剛好又唔會太甜~配埋伯爵茶嘅cream同麻糬整體感覺好rich最後仲有Lotus餅做裝飾中和~麻糬嘅比例如果可以少翻啲多翻少少伯爵茶cream就perfect😋

🍴Tiramisu(追加$48)
上枱首先都係覺得好靚好大份💕食落好綿滑咖啡同酒嘅味道好balance~唯Mascarpone Cheese嘅比例較多食到後段有少許膩~

📍 Owens (太子)
太子砵蘭街412號地舖
#fattung #fattung太子 #fattung旺角 #fattungcafe

#hkfoodie #hkig #hkfood #hkfoods #hk #hkfoodblog #day2eat #肚餓 #吃貨人生 #吃貨 #美食 #相機食先 #香港 #香港🇭🇰 #香港美食 #地道美食 #cafe #hkcafe #旺角 #旺角美食 #旺角黃店 #太子美食 #太子 #太子cafe #owens
  • 伯爵茶麻糬卷蛋
  • 法式蟹肉龍蝦湯