就算只係第一次黎, 離遠都一定會留意到呢間外型四四方方 充滿西洋古董氣息既酒吧餐廳🥂好有古典西洋風🕰 燈光微暗但唔會暗到睇唔清楚野好有高級酒吧既氣氛 即場睇到Bartender調酒🍸服務到位🙂有禮得黎又唔會過份殷勤.. 係令人舒服既服務可惜既係同戶外太接近, 而香港係一個蚊患嚴重既地方😥所以難免會有蚊咬餐廳入面有一個貼牆既大screen+另一部細Mon keep住播d外國既音樂MV/ Live Performance/ Instrumental Music🎶仲有Jazz Music💙情調濃厚, 同埋要讚佢好識揀歌😌好好聽❤無論食物定飲品既選擇都多到傻~~~ 沙律, 湯, 小食, 漢堡, Pizza, Pasta, 肉類魚類同甜品都有得揀!🥩🍋🍔🥖🍧🍖🍟🥧飲品方面上網見到唔少人鐘意呢度既Cocktail~~ 的確賣相特別, 口味又幾創新 (但係我地唔鐘意飲酒所以無試到 = D)我地4個人, 一共叫左2個Set Dinner加配小食+一份鵝肝+一份沙律+3個甜品~~前菜同沙律都上得好快 : >我地叫左2份Set Dinner, 所以亦可以用$20/份既價錢黎加配2份伊比利亞火腿伴蜜
好有古典西洋風🕰 燈光微暗但唔會暗到睇唔清楚野
好有高級酒吧既氣氛 即場睇到Bartender調酒🍸
服務到位🙂有禮得黎又唔會過份殷勤.. 係令人舒服既服務
前菜同沙律都上得好快 : >
我地叫左2份Set Dinner, 所以亦可以用$20/份既價錢黎加配2份伊比利亞火腿伴蜜瓜
Melon係薄切 我覺得咁樣更適合!! 太厚既話其實同就咁食件蜜瓜無乜分別XDD
蜜瓜薄而鮮甜多汁~
而Hams雖然每碟只得一塊 但係咸香味絕對足夠~
Classic Caesar Salad配烤奇津雞肉
懶健康既我地揀左個 Classic Caesar Salad配烤奇津雞肉 $118
一整個沙律都比白濛濛既芝士薄片掩蓋住🧀 好少見偏奶白色既芝士呢~
凱撒醬份量剛好, 唔過多唔過少~
雞胸真係重點 烤得香又醃得惹味😋
法式龍蝦濃湯 (Set Dinner +$30)
我地將其中一個Set Dinner既餐湯+$30升級做法式龍蝦濃湯
呢度既龍蝦湯係自家製, 用全龍蝦殼熬製而成 完全無加鹽或者調味料
所以有飲得到既天然龍蝦味 飲完都唔會有好咸好口渴既感覺, 我地都覺得不錯
另一重點係跟湯既蒜蓉包!! 好有濕度唔會乾
食完都唔會覺得熱氣 蒜味同香草又好香
(開心既係每款湯都會跟一件包.. 即係我地黎緊又有多件☺)
野菌濃湯 (Set Dinner)
本身跟餐既 野菌濃湯 一D都唔比龍蝦湯遜色喎!! 口感好幼滑
蘑菇味好突出 飲完之後都仲keep住係口腔入面
呢個湯我更加鐘意!👍🏻
令人期待的小食:: 香煎鵝肝多士伴無花果 $138
價錢真係貴左D... 好彩係有兩件既~ 而質素亦都無令人失望~
鵝肝既油脂感十足, 配上呢個厚度既多士(比平時薄)係好match🤤
夾埋一齊食 其實已經唔會食到無花果既味~ 但都照可以減下膩 : )
烤西班牙黑毛豬扒配砵酒洋蔥燒汁選配薯菜
兩個主菜就要等左一陣先上呀
烤西班牙黑毛豬扒配砵酒洋蔥燒汁選配薯菜 $128
賣相無預期中咁排得咁靚 什至可以話係非常平實😆
但味道始終先至係重點呢~ 黑毛豬肉質軟嫩非常 係食口感的一款!
薯條亦係高質之選 幾香脆 薯味同鹽味平均🥔
烤美國安格斯西冷牛扒配野菌忌廉燒汁選配意粉$188
牛肉叫左7成熟 望落好似有少少過左7成 但口感竟然keep到唔韌🥩
牛味真係好香😍外層幾香脆, 整體係好味😋
只係略嫌唔夠大件😜我地4個人share唔夠喉
Flower Fizz
我地都唔係好飲酒既關係... 雖然d cocktail真係好吸引.. 但我地最後係叫左2杯無酒精mocktail
我個杯係Flower Fizz $70 真心覺得好鬼靚💟
而飲落係桂花蜜既香甜+梳打水 : ) 幾解渴同岩女仔飲
Mango Tannin
朋友叫既係Mango Tannin $70
芒果+烏龍茶~ 估唔到兩者都幾平均, 兩樣味都飲得到!
飲到底仲有粒粒芒果肉架!! 而且難得地唔會有過甜過多糖漿既感覺, 呢杯好推介💛

我地實在太貪心.... 食完正餐仲叫左成3份甜品😛 而店家都好細心地將三份一齊上
員工話, 呢度既甜品全部都係店家自製架! 連雪糕都係!!
如果大家黎到 真係十分推介大家要食埋甜品! 幾高質!!❤
1. 焗香蕉酥皮卷伴自家製開心果雪糕 $68🍌🍌
呢個真係好出色!!!! (兼唔係度度有得食!) T____T
個酥皮好味到呢!!! 焗得好到位既酥皮, 又脆又有咬口又唔會乾唔會油
厚度岩岩好, 好好好正, 加埋香甜既香蕉同少少莎莉蛋糕做夾心🍌
會唔會太好味
同埋呢個有埋飽肚效果添~ 覺得食完正餐爭少少先夠飽既朋友 食埋呢個真係岩岩好!
佢配既開心果雪糕我肯定大家係出面係食唔到架!
其實食既時侯唔會覺得佢似雪糕, 因為真係太濃開心果味.. 你會以為自己係食緊開心果蓉架!!! 超濃郁
鐘意開心果既朋友不可不試💚
綠茶心太軟伴自家製士多啤梨雪糕
2. 綠茶心太軟伴自家製士多啤梨雪糕 $68
宇冶抹茶去整的心太軟 係最正架🍵
抹茶味濃而不澀 流心狀態剛剛好 甜度亦唔會過火 我同家人都好鐘意!!
士多啤梨雪糕就比較清新, 無平時食到既咁甜 入面仲有少量果肉比你咬下🍓
法式檸檬焦糖燉蛋
法式檸檬焦糖燉蛋
3. 法式檸檬焦糖燉蛋 $58
呢一個反而我唔係好識欣賞 因為佢面頭既焦糖糖衣比較厚身
當然食到個陣重重既焦糖味既時侯係滿足既 但同時失去左好薄好脆個種口感
而入面既燉蛋的確係重蛋香味 但係質地就無平時出街食到既咁滑身
不過呢份Crème brûlée有個特別之處.. 就係係燉蛋中間竟然夾雜住熱情果核架!

呢一晚真係好滿足... 由前菜, 到主食同甜品, 仲有飲品都令人好滿意
加上成個氛圍令人好relax... 員工又服務周到😊
我覺得今晚係 ❤The Right Place, with The Right People❤
除左室內位 呢度仲有少量室外位, 相信係適合再夜d黎飲野既人士呢~
(不過多蚊問題真係要解決下...)
希望佢會一直係太和生存落去呀!! 回頭率極高~
2018-10-21
Classic Caesar Salad配烤奇津雞肉
法式龍蝦濃湯 (Set Dinner +$30)
野菌濃湯 (Set Dinner)
烤西班牙黑毛豬扒配砵酒洋蔥燒汁選配薯菜
Mango Tannin