餐廳: Chatterbox Express
資訊:

2021-07-18 246 瀏覽
海南雞飯一直都受香港人熱愛,之前朋友推介左呢間chatterbox比我,話佢地嘅海南雞飯我一定會鍾意,呢日咁啱係太古城附近做完嘢,睇下朋友有無介紹錯先!😏——————————🔸文華海南雞飯 $108呢到最出名嘅當然係海南雞飯,去骨雞肉濃郁嫩滑而且大小適中,配合醬料相當開胃。雞油飯香得黎唔會太油膩,粒粒分明,絕對係我食過數一數二高質嘅海南雞飯!🤤如果雞肉多幾件,會更加開心😚🔹星洲海鮮炒貴刁 $98炒貴刁亦有驚喜,估唔到一間咁modern嘅餐廳都可以炒出咁有穫氣嘅炒貴刁,而且河粉份量多材料又足,蝦仁魷魚食落爽口彈牙,十分推介大家試下!👍🏽🔹椰子雪糕咖央三文治 $28另一樣十分推介嘅就係佢地嘅椰子雪糕咖央三文治,椰子雪糕非常香濃而且唔會有冰嘅口感,配合暖暖地嘅咖央三文治,一凍一熱咁刺激你嘅味蕾!😋🔸雞肉沙爹串 $48 /凍美祿恐龍 +$10雞肉燒得剛剛好,裏面仍保持嫩滑!沙爹醬另上,可自行落幾多,但整體沙爹味唔太出🙈🙈最後叫了一杯美祿,上面有超多朱古力脆粒,真是超濃美祿味,消暑解渴一流!

——————————
🔸文華海南雞飯 $108