2024-02-02 150 瀏覽
簽到天后呢間茶室,腦海浮現「老字號」嘅畫面📸。揀左個經典「美式早餐」,個盤仲蒸騰熱氣㗎!多士軟硬啱啱好,沾上咖啡色嘅牛油,咬落去「卡滋卡滋」嘅聲音咁滿足😌。蛋黃煎到外熟內流,攪一攪都似準備做愛情大餐嘅前戲。煙肉同餐肉佢哋都幾正点,不過如果有啲更脆口就更加得意。多謝店家提供脆皮豬肉腸嘅選擇,咬一啖,韌而不柴,香氣四溢,真係幾足料🤤。講到店面,嗰啲相片真係有"文青"feel,牆上掛滿名人,有種時光倒流嘅錯覺。豆腐花滑溜溜,而家少有嘅石膏味,食落去有屋企嘅熟悉感覺。個薑汁芝麻糖丸算係驚喜之選,每粒都似手工造,非常人情味嘅感覺。啱哂就拉埋一班朋友,喺呢度嘆番個下午悠閒嘅時光。員工服務態度好有心,似香港街坊咁親切。總體黎講,呢度既美食又有格調,值得再嚟!👍