2018-09-03 1610 瀏覽
自問火鍋放題都食過不少,一個價錢,任飲任食,啱晒懂得精打細算的香港人今日特登入到黎大埔,皆因朋友極力推薦我試吓呢間稻八日式火鍋炸物放題,我當然樂意奉陪一入到去,第一個感覺就係覺得非寛敞闊落,比起一般逼逼夾夾嘅感覺差好遠,呢啲市區真係好難做得到半自助形式嘅火鍋放題,首先巡視一下,感覺食物種類頗多,排列整齊,所有食物都非常新鮮,尤其是蔬菜類,全部綠油油,南瓜、蕃茄、秋葵都新鮮過人,真係睇到都開心呢度最特別嘅地方就係,可以自己親手炸天婦羅,只要跟足佢教你嘅程序,就可以好成功咁烹調美味的自家製天婦羅🍤,有得玩又有得食先來第一個Round嘅牛肉,分別有美國特級榖飼牛、美國豚肉片、牛白肉、牛柳粒、日本北海道雞片、羊肉,嗰種震撼法,令我哋極度興奮,大叫一聲「擦嗱喂!」我呢個牛魔王最欣賞佢嘅特級美國榖飼牛,雪花分布平均,放在鍋來十秒左右就馬上可以享用,牛肉味濃,入口即化另外這個牛柳粒,除了肉味香濃之外,更加有咬口,不可不試當然除了火鍋和自製天婦羅之外,另一主角是刺身放題,全部新鮮即叫即做,新鮮美味雪糕甜品都係名牌,飲飽食醉,每人平均消費都係200多元,仲俾你食足兩個鐘,如果七點半前買單,仲可以享有八五

牛枊粒
牛柳粒
另外這個牛柳粒,除了肉味香濃之外,更加有咬口,不可不試
刺身
雪糕甜品都係名牌,飲飽食醉,每人平均消費都係200多元,仲俾你食足兩個鐘,如果七點半前買單,仲可以享有八五折,真係有佢咁靚都冇佢咁平,冇得輸
牛枊粒
牛柳粒