2023-06-11 740 瀏覽
《Between Cafe》📍中環站依間係一間位於大館嘅cafe,雖然今日好熱(八月時份xd),但係室內嘅位置唔知要等幾耐反而室外就有位,所以Meow小編同朋友都揀咗室外的位置~仲可以有風景睇(^-^)因為本身室外都有風扇,同埋有啲微風,就算坐到出去都冇想像中咁熱,個座位仲係可以望到個有藍天白雲的風景(旁邊都有好多高樓大廈添( ̄∇ ̄))Meow小編本身好鍾意食蛋嘅料理,所以都叫咗依間Cafe嘅人氣日本雞蛋蛋黃醬三文治🥪,而朋友就叫了一份吉列豆腐三文治🥪~另外我哋亦都叫了一份多人推介的士多啤梨三文治🍓🥪同兩杯Iced Latte(^V^)💜 日本雞蛋蛋黃醬三文治🥪🥢 💰$58一上枱就望到成個三文治充滿着田園雞蛋嘅風味,首先係材料比得好足,包括有切開咗的溏心蛋好工整地排列喺三文治嘅餡中心,然後旁邊就佈滿著滿滿的碎蛋同蛋黃醬(o^^o)食落雞蛋🥚係做到溏心蛋的效果,有少少流心的質感,配埋蛋黃醬一齊食就有兩種蛋滋味的享受(*¯︶¯*)麵包係屬於軟熟的白麵包~配埋蛋嘅料理一齊食就有一種家常食的三文治的感覺(>^ω^<)整體而言,蛋的餡料都比得幾足,食嘅時候啲餡都會多到推咗出嚟,要
《Between Cafe》📍中環站

💜 日本雞蛋蛋黃醬三文治🥪🥢 💰$58

整體而言,蛋的餡料都比得幾足,食嘅時候啲餡都會多到推咗出嚟,要小心翼翼地切先得( ´▽`)

本身Meow小編睇漏咗原來係有蔥花,食食下發現有點蔥味🤥,小編挑走佢哋之後就冇咗嗰種味,所以味道影響不大~

💜吉列豆腐三文治🥪🥢 💰$58
吉列豆腐加埋紫椰菜的三文治🥪,配埋日式豬扒醬同蛋黃醬,令到成份三文治嘅口感濃郁啲,吉列豆腐入面啲豆腐都幾嫩滑,配埋外層脆脆的口感,有種外脆內軟的感覺( ^ω^ )

💜士多啤梨三文治🥪🥢 💰$68
成個三文治擺放得好精緻,白白的忌廉芝士中蘊含著粒粒的草莓🍓氛圍,小編即刻心心眼左😻😻
忌廉芝士做得幾好味,有絲絲甜味而且忌廉又打得好順滑creamy,但又唔會過甜,而且都比得幾多,切起上嚟啲cream cheese仲會跌出嚟~配埋士多啤梨一齊食就會更加fresh同清甜可口🍓🫶
不過因為得半份三文治,所以份量有啲細,但係價錢偏貴(比起另外兩份三文治(有兩件)貴啲)

幸福指數:😻😻😻😻😻/5

💜Iced Latte 🥢 💰$47
因為係latte所以奶味會重啲,今次選左fresh milk, less ice,整體而言latte的鮮奶味都幾香,咖啡味相對而言冇咁重~因為都幾熱,所以飲落都好清涼解渴(^-^)

日本雞蛋蛋黃醬三文治
士多啤梨三文治