2021-12-13 89 瀏覽
Early dinner時間人流唔多,加上餐廳燈光比較暗,可以靜靜地同朋友聊天、欣賞裝潢,同品嚐美食!無論去到邊,最抵食都一定係叫set dinner!呢到既set dinners 價錢由$108-$178不等,當中包括:主菜一份+ 是日靚湯一碗 + 飲品一杯,有需要時更可加少少錢加多份惹味小食😋可能有人會覺得有d貴,但其實份量好足,就算一個大男人黎食,一個人一個餐都一定夠哂飽!而我同朋友,兩個女仔雀仔胃,就揀左個set dinner 同一份窩夫黎開心share,但都已經飽到反哂眼😝主菜:香辣蟹肉手工闊麵伴溫泉蛋- 蟹肉份量比我想象多!手工闊麵真係唔係吹水,超鍾意佢果陣蛋香味,而且夠哂韌韌、掛汁技術一流!香辣汁真係香辣汁,唔會死辣 / 辣到食道有灼熱感;就算係辣汁,都仲食到蟹肉既鮮甜味😋可惜既係溫泉蛋唔夠流心😕唔係個意粉應該可以更上一層樓😝是日靚湯:忌廉蘑菇湯- 唔好以為跟餐送既就會楂流攤~濃濃既磨菇味造唔到假,一定係落足料先做到既效果😉綿得黎唔可以話係滑,因為個湯係足料到可以食到super tiny磨菇粒😎飲品:橙汁- 唔是鮮榨的,但欣賞餐廳選了雙層既不銹剛杯,以致橙汁可以keep

香辣蟹肉手工闊麵伴溫泉蛋

飲品:橙汁- 唔是鮮榨的,但欣賞餐廳選了雙層既不銹剛杯,以致橙汁可以keep cold❄️

窩夫:朱古力榛子窩夫配燒棉花糖- 成包tissue咁厚既窩夫,切落去並唔會即刻塔哂,又再一次證明餐廳用料之足👍👍👍單係呢份窩夫已經可以做主食。朱古力榛子味其實就即係金莎味,學廣告話齋:係天神無意中落入凡間既美食😍窩夫既鬆軟 + 面頭既朱古力脆片,口感一流😋
朱古力榛子窩夫配燒棉花糖