今日掉低男朋友自己去咗食韓燒🤭因為真係好耐冇食過燒肉啦😍近近地我就去咗將軍澳東廣城食「新麻蒲BBQ」啦😚新麻蒲係No.1韓國最大燒肉店集團✨ 而且仲係特式「爐邊蛋」始祖😚 品質當然有保證😋 餐廳裝修都幾寬敞,職員帶我入坐之後就奉上餐前小食😋 餐前小食有泡菜,用麻油醃製過嘅海苔同木耳,仲有薯仔絲添💕佢個木耳好好食❤️未上主菜已經比我食哂一碟😙之後職員會奉上生菜🥬同整爐邊蛋🥚蛋入面加少少泡菜,令到蛋食落口感更豐富😙之後我叫咗一個皇牌牛肉組合,佢總共有4款嚴選牛肉,分別係極級霜降牛,秘製牛肋排肉,秘製極級牛排骨,牛肋骨同埋牛板腱肉😚無論係食肉獸定係牛肉愛好者都必定要試啊❤️另外我仲叫海鮮嫩豆腐鍋😚微微嘅辣味真係好醒胃❤️而且配料真係又足又多,啲蝦仲幾大隻添❤️超級滿足啊