【油尖旺區】【DC 甜品屋】真正哥居然未試過由油麻地行去大角咀,我就做吓好心 carry 佢行一次啦,佢都覺得係一個幾新鮮嘅體驗。行行吓見到海富苑,裡面仲有個領展商場,我都未入過去行。蕩咗陣,大家都有啲想坐低食啲嘢,咁就搵吓附近有冇適合嘅餐廳,就見到呢間嘢喇。真正哥見到甜品就開心,試咗碟 $58 嘅「提拉米蘇雪糕班戟」,佢哋嘅班戟係即叫即煎嘅,所以都要等一陣,呢啲我都覺得係値得等嘅。佢仲配提拉米蘇醬同一球自選雪糕,真正哥揀咗曲奇雪糕,都夾返件事嘅。我試咗少少,覺得都幾好,好有「家的感覺」。我就先試 $18 嘅「黑松露炒蛋」,都炒得幾好,黑松露味同蛋味都發揮到。之後試 $26 嘅「杏仁糊配海底椰」係店家自家磨製嘅杏仁糊底,食落比較清,唔錯。試埋杯 $18 嘅「泡紅棗龍眼茶」,龍眼乾幾多,足料。咁樣夾埋食咗 $120,街坊食堂嚟講一流。。。(地址:大角咀海庭道2號海富商場地下16號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foo

(地址:大角咀海庭道2號海富商場地下16號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #大角咀 #油麻地 #奧運 #DC甜品屋 #提拉米蘇雪糕班戟 #曲奇雪糕 #杏仁糊配海底椰 #杏仁糊 #黑松露炒蛋 #泡紅棗龍眼茶 #1am1354 #1ambackup

2024-04-11