自從有一次宵夜食過花甲粉,我就深深愛上咗呢碗粉🤩正所謂花甲粉越食越上癮😆同事知我好鍾意食就帶咗我去大角咀嘅「聚椒」,小店主打花甲粉、小鍋米線、串燒、麻辣拌小食,每碗粉都可以根據自己嘅口味選擇辣度、麻度同酸度,啱晒唔同口味嘅人士👍🏻珍珠帶子花甲粉+豬軟骨黎到梗係要點呢度招牌嘅花甲粉,我加咗珍珠帶子同豬軟骨,每碗花甲粉都包括豆卜、娃娃菜、金菇,再加上大量蒜蓉,湯底特別鮮甜,每粒花甲都處理得非常乾淨,完全冇沙,一碗大概有十幾粒花甲,足料抵食👍🏻珍珠帶子雖然細細粒,但店主比嘅份量十足,一樣有十幾粒,爽口又鮮味🉐豬軟骨炆得軟稔入味,非常好食紫菜四寶小窩米線同事點嘅小窩米線,上枱時亦都係砂煲原煲上,熱辣辣香噴噴,四寶包括牛丸、墨魚丸、貢丸、魚片頭,丸類口感彈牙,再加上酸菜、芽菜、韭菜,材料豐富,米線軟滑稔身,酸酸辣辣嘅味道零舍開胃,冬天啱晒食返碗熱騰騰嘅米線☺️汁撈牛柏葉牛柏葉爽口得黎又夠稔,最適合用黎做涼拌菜式,我將牛柏葉加入蒜蓉麻辣汁,更加好食,惹味又清爽爆蒜麻辣皮蛋店家嘅麻辣汁超讚👍🏻又香又麻又辣,入口充滿蒜香味,真係配咩食物都好食,推介🉐小店仲有多款招牌串燒,下次一定要試埋佢地🤤📍聚椒 (大

珍珠帶子花甲粉+豬軟骨

紫菜四寶小窩米線

汁撈牛柏葉

爆蒜麻辣皮蛋

📍聚椒 (大角咀)
大角咀鐵樹街19號金堂閣地下17A號舖

人均消費:$50-100