2024-04-05 213 瀏覽
朋友搬去大角咀, 幫手去整下野, 整完都好夜就食埋晚飯先走人。有點累不想專登出去搵餐廳, 原來利奧坊樓下1樓有間打邊爐, 個名仲要叫星級餐廳, 就食佢唔洗揀!揀了個Set B 安格斯牛板鍵放題 $298, 要了蕃茄同芫荽湯底, 蕃茄湯底夠料有很多蕃茄, 而且湯底越煮越甜, 芫荽湯底是把芫荽打碎放入去, 所以完全是綠色的一片。食前還有雞煲同泰式拼盆, 雞煲要了少辣很開胃惹味, 配上芫荽更加香氣十足, 我覺得份量剛剛好, 食一些過下隱仲有胃口打邊爐,唔夠食仲可以無跟追加, 好少餐廳有呢~ 啱晒大家, 根據自己食量決定。另外的泰式拼盆有蝦餅、魚餅、串燒等等, 又係唔夠食又可以再追加!肉類仲要叫了安格斯板鍵、北海道豬梅肉及紐西蘭羊肩卷。安格斯板鍵有牛味, 沒有肥牛咁肥膩, 所以要留意唔好滾太耐, 羊肉唔騷, 都幾唔錯, 豬肉要煮一些, 不過都唔會太鞋口的。不過3個肉類煮熟後都有少希相似, 要睇清楚記得自己煮緊邊款唔好攪錯時間。海鮮的選擇都幾多, 有鮑魚仔、花膠、吊桶等等, 我食了鱔片、黑魚片、青口同帆立貝。青口同帆立貝都幾大隻, 鱔片有魚油香, 黑魚片食落有D似平時食水煮魚那款魚片。出面有很多

出面有很多丸類, 蔬菜同雪條飲料自己拎的, 丸類款式有驚喜, 好多個名都未見過很特別! 例如胡椒豬肚丸, 麻辣湯包丸, 芝士流心雞肉丸等等, 飲品除了罐裝外, 還可以點餐要各款的咖啡同特飲, 呢樣值得一讚!就連甜品都有, 我也點了香橙焦糖牛角窩夫, 細細份, 但又可以滿足我想食甜品的心, 窩夫少脆, 雪糕是雲呢拿味的。

餐飲似新開的, 很乾淨, 唔想淨係打邊爐, 想每樣都試下, 呢間都係唔錯的選揀。
2024-03-27