2022-03-05 564 瀏覽
新冠肺炎下,許多素食餐廳停業,佢偏偏開業,令一眾素食人士有選擇。政府實施進入餐廳需要掃針卡,對大家有保障。眼見只有小童冇打針吧?原址從前係走肉朋友,可能我好耐冇去食,我認為食物質素比以前更好。鎮江骨我覺得比以前更入味,中午有紅菜頭及酸辣湯,又有粥,多選擇,好似午餐升級版。食客走了以後店員都抹枱,感覺衛生。自助餐風險高唔高?我剛剛睇中醫(恆常的),佢話我條痢唔似中的人的體質,醫師說寒濕的人的容易中,呢個病專搵寒濕的人,如果唔係一間餐廳大家都係除口罩,點解坐得遠的中招,坐得近的冇事。我幫襯前早上收到檢查中心的陰性通知,又有中醫判咗我係低危人士,先放心去堂食。大家可以留意下自己身體體質是否寒濕,再決定會否堂食,亦可以調理下身體,可能就係最佳的預防(假如寒濕論成立的話)。

鎮江骨我覺得比以前更入味,中午有紅菜頭及酸辣湯,
又有粥,多選擇,好似午餐升級版。

食客走了以後店員都抹枱,感覺衛生。

自助餐風險高唔高?