2019-06-19 24 瀏覽
同朋友想食豬手好耐,醒起德國菜出名就有豬手、腸仔,即刻黎大角咀Das Bier食。今次嘅主菜必定要有豬手、腸仔啦,之後我地簡左杯熱薑蜜同埋意粉。/先黎左杯熱薑蜜,薑味唔會話超濃,飲落去會熱辣辣興果種,同蜜糖配埋夠match,暖肚精選。/香草醬煙肉三文魚意粉,三文魚好多塊,鋪滿係意粉上面,醬汁好夠,唔會好多亦唔會好少好淡。德國香腸拼盤,有三款唔同嘅腸,大大舊之餘,有一款係咬落去有芝士流出黎咁,同腸肉一齊交融,好特別,好好味。薯角焗得岩岩好,配上蕃茄醬絕配。/最後重頭戲當然唔少得德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律。皮炸得好脆,肉亦夠彈牙,唔會太鹹。餐廳好細心咁將肉同骨切開,方便食用。食左咁多肉,食啲酸菜可以幫手淡化肥膩感。份量太足,食到好飽,大滿足👍🏻👍🏻👍🏻