餐廳: My Ahjussi
資訊:

2023-06-12 1270 瀏覽
一向都知道大角咀好多好嘢食,肥妹放假特登約我來附近發掘好東西! 係大角咀嘅My Ahjussi 韓式小清新cafe,室內舒適典雅的感覺完全與出面粗礦的街道形成強烈的對比,室內像個雅緻的小花園,天花板全是粉式小花,加上和諧拉布和吊燈,感覺浪漫舒適 🔮Set menu for 2  $368🔸️小食🔸️雲呢拿香草粟米棒將粟米切條容易d食,粟米粒香甜多汁,上面再加上雲呢拿糖,稍稍偏甜了一點 🔸️飯/粉🔸️卡邦尼煙肉泡菜意粉估唔到卡邦尼同泡菜係咁夾, 泡菜酸酸辣辣,卡邦尼creamy又掛汁,非常醒胃,意粉軟硬適中,煙肉咸香提味,簡單的配搭有如此出色的味道,很surprise 呢! 🔸️主食🔸️韓式炸雞6件 (蒜香蜜糖)雞件外脆內嫩,即使雞胸肉也是嫩滑juicy的,特製蒜香蜜糖汁,令原本咸香的外皮更加惹味,而且雞件的分量比想像中大件呀! 🔸️飲品🔸️焦糖爆谷lattePresentation好靚呀!勁好打卡,見到杯飲品都覺得好開心,原本以為焦糖會好甜,點知入口甜味適中,拌勻咖啡就更易入口,爆谷可以當小食,香脆可口 🔸️雜果賓治色彩鮮艷很有夏日feel,最正係每粒冰粒入面都係生果,新鮮爽甜冰爽透心呀! 🔸️甜品🔸️焙茶

🔮Set menu for 2  $368
🔸️小食
🔸️雲呢拿香草粟米棒

🔸️飯/粉
🔸️卡邦尼煙肉泡菜意粉

🔸️主食
🔸️韓式炸雞6件 (蒜香蜜糖)

🔸️飲品
🔸️焦糖爆谷latte

🔸️雜果賓治

🔸️甜品
🔸️焙茶蛋糕
焙茶味香濃,茶香有回甘,忌廉幼滑,蛋糕軟熟,出包的自家製甜品

🔸️荔枝椰子奶凍
奶凍晶形剔透,Q彈軟滑, 上面加了少許金箱,放在小酒杯上,賣相典雅吸引,聞落椰味香濃,但入口味道偏清淡的,清新微甜

整體來講, 餐廳環境坐得舒服,而且食物都很有水準,價錢亦十分合理,來個輕鬆午餐tea break等都很適合不過呀!
雲呢拿香草粟米棒
焙茶蛋糕