大角咀出名多隱藏美食,朋友話帶我去見識吓好有泰國feel嘅泰嘟嘟 !之前喺IG見過唔少人打卡,今日終於試到,發現原來價錢合理,味道的確唔錯 💕泰國篤篤嘅座位同裝修,有種去咗泰國夜市嘅感覺 🇹🇭 餐牌選擇幾多,有燒烤、咖哩、小食沙律、海鮮、泰式粉麵飯 🍽 仲有午餐、湯粉麵套餐,種類繁多,價錢由$46-$60不等。========================【冬蔭功海鮮湯】$108 隔離枱嘅冬蔭功好香好吸引,抵擋唔住誘惑跟機嗌~用泰式火鍋爐上,一路滾住暖笠笠☺️ 冬蔭功濃郁酸辣帶有鮮味,香茅香料味突出,辣度介乎就嚟出汗嘅邊緣好過癮 😯 鍋內藏住大量海鮮,有大頭蝦、魷魚同埋青口,清新嘅草菇、蕃茄平衡湯嘅辣度 🔥 呢個湯完全打開咗胃口,越飲越開胃嘅感覺 🕳【香芒軟殼蟹米紙卷】$78餡料豐富到湧出嚟,唔可以一啖一件 😂 蔬菜清爽、軟殼蟹鬆脆、米紙煙韌,口感多層次 👍 芒果同埋酸甜醬汁balance軟殼蟹嘅油膩感 🌿 略嫌裏面米粉偏多好飽肚,同埋米紙卷黐埋一齊夾起時有啲論盡 😅【泰式燒雞全翼】$65燒雞翼~我鍾意食!雞翼大隻厚肉,雞皮帶微微蜜糖味非常香脆,包裹住裏面嘅肉汁,肉質嫩滑 🤤 不過雞翼
========================
【冬蔭功海鮮湯】$108
冬蔭功海鮮湯

【香芒軟殼蟹米紙卷】$78
香芒軟殼蟹米紙卷

【泰式燒雞全翼】$65
泰式燒雞全翼
燒雞翼~我鍾意食!雞翼大隻厚肉,雞皮帶微微蜜糖味非常香脆,包裹住裏面嘅肉汁,肉質嫩滑 🤤 不過雞翼尖生燒嘅時候冇包好,所以濃咗,少少失望 🥺

【串燒雞肉沙嗲 - 半打】$88
串燒雞肉沙嗲  -  半打
估唔到咁大串,即燒香噴噴,雞肉質感幾嫩,中間 juicy,唔會燒到太乾太柴 😛
串燒雞肉沙嗲   -  半打
沙嗲醬惹味偏甜,略嫌少咗啲啲花生香 🤔

【泰式辣椒膏炒花甲】$98
泰式辣椒膏炒花甲
花甲鮮甜厚肉,而且冇沙,原來辣椒膏甜甜辣辣,味道易接受,如果辣啲會更惹味 🤭

【飛天炒通菜】$58
飛天炒通菜
一上枱豆瓣醬香氣撲鼻!用上通菜尖尖嘅部位,口感嫩滑,睇得出有誠意 🤗

泰嘟嘟嘅體驗令我想念去泰國旅行嘅日子,希望疫情快啲完結可以通關四圍去!
========================
泰嘟嘟