今晚嚟咗位於美國小鎮大街園區嘅大街餅店。宜家臨近聖誕節,成條小鎮大街都好有聖誕氣氛,大街餅店當然都唔例外啦。室內外都有聖誕佈置。餅店設計好有傳統美式餅店風格。室內相片估計係和路-迪士尼同屋企人?呢點我都唔係太清楚。不過多咗呢幾張相間餅店個feel即時有時代感咗。餅店有賣各式各樣嘅麵包、蛋糕、甜品同飲品。都有套餐。我叫咗個Mickey & Minnie奇幻聖誕蛋糕。佢係一個圓形嘅牛油蛋糕,上面有一層白色忌廉扮雪,綠色忌廉扮聖誕樹,再加多一塊米奇米妮朱古力牌。賣相都算唔錯,幾有冬日聖誕氣氛🎄扮聖誕樹啲綠色忌廉入面,仲有一支朱古力百力滋做支撐。呢個設計令到聖誕樹造型嘅忌廉冇咁易變形外,又多支百力滋餅送蛋糕,抵讚👍🏻👍🏻佢基本上係美心西餅嚟嘅。出單時直接出埋美心。蛋糕原價係$58,但我有迪士尼金卡85折後$49.3。個蛋糕都算幾大個,我當埋佢做晚飯都ok。樂園嚟講都算性價比唔錯。不過我唔知係因為樂園氣氛好啲、迪士尼對美心擺入嚟賣啲餅有額外要求定點。我總覺得呢件蛋糕比起出面美心西餅店賣嘅好食得多。佢啲cream軟身啲又好似冇咁人工甜🤔
今晚嚟咗位於美國小鎮大街園區嘅大街餅店。
餅店設計好有傳統美式餅店風格。
餅店有賣各式各樣嘅麵包、蛋糕、甜品同飲品。都有套餐。
我叫咗個Mickey & Minnie奇幻聖誕蛋糕。
賣相都算唔錯,幾有冬日聖誕氣氛🎄
Mickey & Minnie 奇幻聖誕蛋糕
扮聖誕樹啲綠色忌廉入面,仲有一支朱古力百力滋做支撐。
佢基本上係美心西餅嚟嘅。出單時直接出埋美心。
蛋糕原價係$58,但我有迪士尼金卡85折後$49.3。
2023-12-05
5 分鐘 (外賣自取)
Mickey & Minnie 奇幻聖誕蛋糕