2020-07-10 704 瀏覽
喺雜誌見到Red Lobster 有大蝦無限任食,每位$198,我覺得非常之吸引,既然有特價就打電話去嘗試book枱,原來唔使book枱,由11:30開始,walk-in就得。上星期食飯時間我途經Red Lobster,見到有位於是乎就入去食。我哋order咗之後,店員就免費送我哋一客車打芝士鬆餅,鬆餅入口鬆化,可惜芝士較淡。另外叫咗兩杯沙冰,一杯芒果一杯香桃,味道非常非常淡,好似食緊雪一樣。大蝦無限任食包括六款大蝦,都係即叫即煮,每次只可order 4款,蝦好細隻,唔稱得上係大蝦,但都算新鮮。我覺得這個pizza 無論賣相同味道,都係pizza hut 好啲。大蝦意粉最好食,真係即叫即煮,食到最後仍然好熱,個龍蝦醬味道好濃郁。當日客人不多,侍應亦有4-5位,但唔明點解好難搵到佢哋落order, 佢哋三兩個聚埋傾偈,完全唔會望下啲客人。其中一位女侍應明明見到我叫佢佢都當見我唔到,另一位忙緊嘅男侍應提佢, 佢都唔肯過黎,直至那位男侍應忙完先過黎同我落order,你會感覺到整體服務都好鬆散。總結,只吃大蝦真係好悶,雖然每款味道唔同,味道都唔差,但唔會食得多,以這個價錢食lunch, 可以有

車打芝士鬆餅

Mango and peach

夏威夷椰子蝦
烤大蝦
招牌蒜蓉蝦
爆谷煆
大蝦手工薄餅

大蝦意粉配龍蝦醬

總結,只吃大蝦真係好悶,雖然每款味道唔同,味道都唔差,但唔會食得多,以這個價錢食lunch, 可以有其他更好的選擇,我唔會再黎食。

2020-06-20
大蝦意粉配龍蝦醬