餐廳: 忠誠茶座泰國菜
資訊:

2021-09-03 350 瀏覽
嚟到大美督除咗踩單車或者撐船仔,仲有就係拜訪好多local人氣嘅餐廳。我哋撐完鴨仔船太攰而呢間喺隔離仲有都好多人入座,於是就嘗試下啦😆😆串串餅 ($48)八件脹卜卜串燒嘅外表好得意!成個造型滿分,咬入口有淡淡的牛油味而且好鬆脆,似西式嘅酥皮口感。我覺得都唔使加其他醬料已經足夠。泰式連骨豬髀 ($138)成個豬髀好淋,一切落去已經可以好容易分開啲肉,證明火喉充足。而且好入味,豬皮食落都唔會好油膩冇太大罪惡咁。同埋有小上嘅配菜青瓜同埋酸菜,酸菜甜甜地好開胃!泰式古法浸雞 ($152)半隻呢一個我就覺得冇乜特別。。。食落隻雞感覺唔到佢係用古法浸雞嘅感覺😅而且冇海南雞咁鮮嫩,亦冇乜雞味,不過隻雞都好多肉。下次我應該唔會再叫呢款。炒泰式金邊粉 ($88)金邊粉嘅味道都OK,而且材料都好豐富。個人覺得金邊粉好難唔好食。整體來講,呢間餐廳位置好方便而且環境小chill, 食物都上得好快,對第一次幫襯嘅我來講我覺得都幾好食。

串串餅 ($48)八件
串串餅

泰式連骨豬髀 ($138)
泰式連骨豬髀

泰式古法浸雞 ($152)半隻
泰式古法浸雞

炒泰式金邊粉 ($88)
泰式金邊粉

2021-08-14