聽朋友講呢間酒店以前好出名,好多名人,李小龍,金庸都黎食😎😎😎 黎到見到好多紅燈籠都幾有特色餐廳外牆都做到好似古代既建築咁😝😝  😝紅燒頂鴿😝 呢度既招牌菜,當然要試下,賣相係燒得好令,都做到皮脆肉嫩既效果😋😋😋 但就係乳鴿太細又小肉,冇得食落啖啖肉,一隻都要$98有些許貴😌😌但難得黎到都值得一試😎  😄新鮮菠蘿咕嚕肉😄 中意食咕嚕肉又見到話李小龍太太都中意食就叫左黎食下 佢係用原個菠蘿上菜,咕嚕肉份量都幾多,呢個個皮做得好脆,味道都鮮甜既,但係肉質同平時食既比起略為乾身 菠蘿就真係勁甜😋佢冇溝埋一齊抄,我覺得咁分開食會仲好食d😝😝  😎沙田風味豉椒炒蜆😎之後再黎食個海鮮,份量都同樣好足味道有好濃郁豉椒味,但食到尾就有d咸,如果配飯食應該啱啱好😋😎😋😎  😆沙田雞粥😆 最後黎個粥清下喉嚨,佢個粥都幾抵$88可以食到六七碗左右雞既份量都唔算少,而且個粥係煲到好綿好好食😋😋😋 食左四道菜埋單$581,其實個感覺係幾似去左外國唐人街既中餐廳咁我估佢既味道應該比較貼近舊一代人既口味,食得出係同而加新興既中餐口味上既分別,但呢度既風味格調又真係係出面係冇見過雖然位置唔係好就腳,但我覺得如果得閒黎

黎到見到好多紅燈籠都幾有特色

中意食咕嚕肉又見到話李小龍太太都中意食就叫左黎食下
新鮮菠蘿咕嚕肉

新鮮菠蘿咕嚕肉

😎沙田風味豉椒炒蜆😎

之後再黎食個海鮮,份量都同樣好足
️沙田風味豉椒炒蜆
️沙田風味豉椒炒蜆

😆沙田雞粥😆

最後黎個粥清下喉嚨,佢個粥都幾抵$88可以食到六七碗左右
沙田雞粥
雞既份量都唔算少,而且個粥係煲到好綿好好食😋😋😋
沙田雞粥

雖然位置唔係好就腳,但我覺得如果得閒黎食個早茶下午茶,感受下以前既氛圍都幾唔錯☺️☺️☺️