2020-06-15 167 瀏覽
香港愈來愈多日式餐廳, 很多都好有質素, 而且價錢又愈來愈有競爭力,  再加上很多日式放題,  所以做日式定食要怎樣出位, 才吸到客呢 ? 最近我吃了很多用平價吸客的餐廳, 很多都一般般的質素,  而感覺此間比較有記憶,  所以再回顧寫番對「魚魂98」的一點簡短評價。 我們一家四口同行,  老公已吃了飯,  實得三人吃飯, 我和囝分別叫了鯖魚定食及咖喱雞飯, 仲要求多飯,  囡選烏冬, 都是不太特別的定食,  服務員又無唔妥我們四人入座只叫三份定食,  這可能不怪, 而我隔離檯的女士叫了個龍蝦煲,  我見賣相很吸引, 大大條龍蝦冚晒個煲,  我想下次來可以試下, 其實最奇怪是她一人獨坐4 人位,  出面有人在等位, 服務員依然無咩所謂, 我很欣賞這種有吉士的服務態度。
咖哩炸雞飯
2020-03-15