2019-01-12 653 瀏覽
平日夜晚得兩條友撐檯腳,通常唔係日式就係西式,有時都會食到有啲悶。最近多左啲特色點心專門店,唔駛等一大班人去茶樓都可以叫幾籠點心黎過下「飲茶」癮,仲可以影相post上Instagram「呃」下like~呢間既點心除左有特色,而且佢地個份量可以跟人頭而定。有啲點心本身係有三件,侍應話如果我地想試多啲款,佢可以淨係俾兩件我地一人一件咁試,價錢就pro rata咁計番~非常貼心!每次都係為左佢個大王流沙包黎,因為實在太可愛又流心。😎今次仲有新「朋友」,有綠茶流心黑炭包,亦都係非常流心的~而佢既帶子餃亦都係必試,帶子餡好香好有口感,外面有啲粉絲做番成隻帶子出黎,好精美。蟹子燒賣值得推介,入面蝦肉好大隻好煙靱,蟹子亦很脆口呢個芝士炸蝦春卷係非常邪惡,炸得超級香!不過真係只可以一條起兩條止,佢default係有三條,兩條友食會即刻飽左常滿咸蛋肉餅飯。本來佢係土魷肉餅的,肉餅和飯都很好,就是咸蛋很膠⋯⋯我比較喜歡泥身的咸蛋黃,可以撈飯已經來了很多次,侍應都很nice!一定會再來的~

大王流沙包  &  綠茶流心芝麻包

每次都係為左佢個大王流沙包黎,因為實在太可愛又流心。😎

綠茶流心芝麻包

今次仲有新「朋友」,有綠茶流心黑炭包,亦都係非常流心的~

XO醬帶子餃

蟹子燒賣
值得推介,入面蝦肉好大隻好煙靱,蟹子亦很脆口

芝士蝦春卷

常滿咸蛋肉餅飯

已經來了很多次,侍應都很nice!一定會再來的~
2018-12-16
大王流沙包  &  綠茶流心芝麻包