呢兩日突然又凍返,好想打邊爐,同老公行到安寧路見呢間酒樓有火煱,我地又未試過,就入去試試佢~任食火煱,星期一至五晚都係$138,星期六、日$158, 又幾抵喎!鍋底仲有三款雞煲揀唔使加錢(椰子雞、重慶雞同醉雞煲),不過老公話唔想食雞煲,想普通打邊爐,所以揀左豬骨鍋。火煱料選擇唔算好多,但應該有既都有汽水啤酒任飲菜同菇放係雪櫃自己夾,感覺衛生啲~打邊爐,最緊要個湯底,望落好足料,入面有兩舊好大既豬骨。打邊爐之前試飲左啲湯,湯底係好清既奶白色,好濃豬骨味,仲有啲胡椒味。見到成枱都係餸真係好開心!叫左肥牛、羊片、魚肚、鵝腸、淮山片、腐竹、竹笙、豆腐等⋯⋯全部份量都好足,我地每樣野只係叫二人份量已經咁多!配料全部都好新鮮!鵝腸好爽脆~雞片都好滑!肥牛都好有牛味,羊片都唔錯!重點想推介比大家既係*手打丸*,佢全部丸都係師傅自己打!唔係來貨!(因為太好味,我偷偷問左經理)手打丸有牛肉、豬肉、蝦、墨魚、綾魚等,其中我最鍾意係牛丸、蝦丸同墨魚丸!牛丸好有牛味,應該用新鮮牛肉打,蝦丸同墨魚都好滑!好正👍🏼👍🏼我覺得師傅日日新鮮做呢啲手打丸,真係好有誠意!讚!另外,魚肚都正!塊塊都好厚!呢度應該做開街坊生

火煱料選擇唔算好多,但應該有既都有

汽水啤酒任飲

菜同菇放係雪櫃自己夾,感覺衛生啲~

打邊爐,最緊要個湯底,望落好足料,入面有兩舊好大既豬骨。

見到成枱都係餸真係好開心!

我覺得師傅日日新鮮做呢啲手打丸,真係好有誠意!讚!

另外,魚肚都正!塊塊都好厚!

呢度應該做開街坊生意,我見店員好多都同啲客好似好熟,有講有笑!經理都好nice!! 成日主動問我地夠唔夠食,要唔要再叫~我地食到勁飽!

Overall 都好滿意,$138一位又好底!又多一個開飯地方選擇!😆