前日去開灣仔做野 lunch突然好想食牛扒 醒起朋友曾經介紹過呢間餐廳 於是就12點鐘佢一開門既時候就去左試試喇我係第一枱客 見呢到環境咁好 趁冇人即刻影返幾張相先!安頓好之後 侍應好快就過黎介紹佢地個menu喇 呢度全日只供應一個套餐 $298 (另收加一服務費)既套餐有:自家製麵包 (Home-made Bread Roll)沙律 (Garden Fresh Romaine Salad) 8安士美國1855黑安格斯肉眼扒 (8oz Premium USDA Ribeye Steak)可以任添既炸薯條 (Free Flow Crispy Golden Fries)侍應好耐心咁講解每款食物係配以咩汁又或者有乜野選擇 服務態度非常好首先上既係麵包同埋沙律呢度既麵包係每天新鮮自家製既 焗到金黃微脆可以選擇肉桂牛油或者牛油 侍應對貪心的我好大方 兩樣都有俾到我 值得一提既係佢地既肉桂牛油都係自家製既 好特別 必試!生菜新鮮爽脆沙律上面既蛋仲係流心嫁!到主角出場喇!呢度既肉眼扒選用美國有名的1855黑安格斯肉眼扒 特點係肉質嫩滑、味道濃郁生熟比例岩岩好 表面焦脆 但內裡又唔會過熟 好出色!有三

我係第一枱客 見呢到環境咁好 趁冇人即刻影返幾張相先!

$298 (另收加一服務費)既套餐有:
自家製麵包 (Home-made Bread Roll)

Home-made Bread Roll, Garden Fresh Romaine Salad
首先上既係麵包同埋沙律
Home-made Bread Roll

呢度既麵包係每天新鮮自家製既 焗到金黃微脆
Garden Fresh Romaine Salad
生菜新鮮爽脆
沙律上面既蛋仲係流心嫁!

到主角出場喇!
呢度既肉眼扒選用美國有名的1855黑安格斯肉眼扒
特點係肉質嫩滑、味道濃郁
8oz Premium USDA Ribeye Steak

生熟比例岩岩好 表面焦脆 但內裡又唔會過熟 好出色!

有三款醬汁選擇 分別係red pepper, black pepper同埋garlic 侍應見我有選擇困難症 所以三款醬汁都有俾到我
三款之中我最愛係red pepper
不過我認為佢既肉眼扒質素高 就算唔點醬汁就咁食都已經好好食喇

值得一提既係呢度既薯條係任食嫁!有需要的話可以叫侍應幫你refill

餐後飲返杯咖啡 配上呢度既環境 十分寫意

由於之後仲要做野 注定同酒精無緣
下次有機會都想再黎食食牛扒飲飲酒!
2020-08-13
Home-made Bread Roll