去過好多次 🇭🇰中環𝐭𝐡𝐞 𝐌𝐮𝐫𝐫𝐚𝐲吃下午茶(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),質素相當好,是我下午茶首選酒店之一。最近發現,原來酒店有全新的𝐖𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝 𝐛𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡推出呀😍,份量豐富,食材高級,便約朋友去試試囉!!☆ 𝐁𝐮𝐥𝐥 & 𝐂𝐥𝐚𝐰 𝐖𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝 𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡🍽️$𝟓𝟗𝟖/位▽ 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐓𝐨𝐰𝐞𝐫 超豐富的海鮮拼盤,有生蠔🦪、蟹腳🦀、大蝦、小龍蝦、蜆、牛肉他他🥩、煙三文魚,好多種類呀!! 海鮮新鮮又鮮甜,特別是蟹腳和青口呀~▽ 𝐂𝐨𝐫𝐧 𝐂𝐡𝐨𝐰𝐝𝐞𝐫、𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐌𝐚𝐜𝐚𝐫𝐨𝐧𝐢、𝐒𝐪𝐮𝐢𝐝 𝐈𝐧𝐤 𝐋𝐢𝐧𝐠𝐮𝐢𝐧𝐞每位𝟑選𝟏,我們選擇周打蜆蟹肉湯和龍蝦墨汁意粉🍝。周打湯濃香又濃稠,味道好濃郁。意粉彈牙,配上龍蝦和蟹籽更鮮甜。▽ 𝐓𝐡𝐞 𝐩𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫拼盤同樣豐富😍,有焗黑松露波士頓龍蝦🦞、蟹餅🦀、煙肉牛肉車打芝士漢堡🍔、美國牛扒🥩等等。龍蝦佈著大大片芝士,鹹香十足。蟹餅有絲絲蟹肉,好足料。漢堡也不錯,漢堡扒又厚又有肉汁。▽ 𝐒𝐰𝐞𝐞𝐭甜品有兩款,有朱古力布朗尼🍫及紅莓芝士蛋糕🍰。布朗尼朱古力味好濃郁,配上幼滑的雲尼拿雪糕更美味哦~芝士蛋糕也不錯,口感幼滑,兩人分享更好啦~

▽ 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐓𝐨𝐰𝐞𝐫

▽ 𝐓𝐡𝐞 𝐩𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫