2017-08-28 106 瀏覽
又有飯局,剛剛食完澳門的卜卜蜆鍋後,知道香港亦有蜆鍋食,便訂了位。在三號強風信號晚上,來一個任食任飲吧⋯⋯地點方便,店子位於廿九樓,窗口卡位(四個人坐)剛剛好,又可傾計。七點到,可以食到九點。前菜有黑木耳和手撕雞,木耳好爽口,手撕雞略為麻辣。任飲的飲料欵色多,眼花撩亂,我們點了芒果沙冰加忌廉,Sangria, 柑桔熱飲。我杯沙𣲙好得意,忌廉加入沙冰內,香甜冰凍。友人們喜愛sangria,仲繼續encore.喜歡酒類或台式飲料等有好多選擇!收費是每人$388,每兩人一份肉,鍋底自選,主要想點冬瓜卜卜蜆鍋,手工響鈴,魚皮,再選拼盆,又有前菜。已經很豐富了,另外再可任點火鍋料: 菇菜,魚,....好多呀個卜卜蜆湯到了,沒有澳門的咁肥美但個湯仍然好鮮甜,冬瓜在底都好食。點了黑毛豬片---個人認為好「林」好有肉味,讚!Angus prime 牛肉亦唔錯。條響鈴好大條呀,又脆手工拼盆好特別,黑色的墨魚肉做的nuggart型的好得意又彈牙,冬菇內釀了魚肉亦好彈。點了菜,超長蟹柳好甜!台式夜市拼盆有鹵水雞翼,大腸,牛肚,等等好入味呀我地又飲又食,個景又好(雖然外面落D雨),大滿足的一個晚上!
在三號強風信號晚上,來一個任食任飲吧⋯⋯

前菜有黑木耳和手撕雞,木耳好爽口,手撕雞略為麻辣。
任飲的飲料欵色多,眼花撩亂
,我們點了芒果沙冰加忌廉,Sangria, 柑桔熱飲。
喜歡酒類或台式飲料等有好多選擇!

條響鈴好大條呀,又脆

點了菜,超長蟹柳好甜!
台式夜市拼盆有鹵水雞翼,大腸,牛肚,等等
好入味呀

芒果沙冰