2023-06-28 226 瀏覽
放假去左東涌行山,行完山特別肚餓,當然要補充番體力,就去左『鍋處』食和牛放題。餐廳係一間日式壽喜燒及涮涮鍋嘅放題專門店 。餐廳裝潢以木系為主,卡位好舒適,抽風系統非常好,店員服務仲好貼心!💕澳洲純和牛 M9+ (90分鐘任食放題套餐)涮涮鍋以一人一鍋形式,可以揀自己鍾意的湯底,仲比較衛生啊🤭🌟湯底 :有7種湯底比你選擇,分別係壽喜燒、九洲豬骨湯、塩麴野菜湯、龍蝦湯、昆布鰹魚湯、泡菜味噌湯和飛鳥牛乳湯。我地就揀左龍蝦湯和飛鳥牛乳湯,湯底好濃郁,一上枱已經香噴噴!🌟肉類:肉類款式有8款,分別係上選牛肉、熊本白豚、嚴選美國牛肉、澳洲安格斯牛肉、美國極黑和牛、霜降美國 SRF 和牛、霜降美國牛小排和澳洲純和牛M9+.所有牛肉都係好新鮮,肉味濃。最高質當然係澳洲純和牛M9+,油脂豐富,入口超級滑溜 ,我地Encore左好多次!🌟火鍋配料區 :有多款丸類、菇和蔬菜,烏冬和日式拉麵索晒D湯汁更惹味!🌟飲品:有罐裝汽水和果汁、特別喜歡飲佢地既自家冷泡茶和自家製豆漿,好好飲!🌟甜品:有芝士蛋糕,牛奶布甸牛奶味又濃又滑,推介! 仲有雪糕和雪條,記得食埋沖繩海鹽雪糕啊!

💕澳洲純和牛 M9+ (90分鐘任食放題套餐)

涮涮鍋以一人一鍋形式,可以揀自己鍾意的湯底,仲比較衛生啊🤭

🌟湯底 :

🌟肉類:

🌟火鍋配料區 :

有多款丸類、菇和蔬菜,烏冬和日式拉麵索晒D湯汁更惹味!

🌟飲品:

🌟甜品